esmaspäev, 18. aprill 2011

Moosimusid

Moosimusid on nami-namis hästi popiks saanud küpsisekesed. Olemuselt on nad head võiküpsised, mille keskel mõnus lohukesetäis maitsvat moosi. Rootsimaal, kust need küpsised tulevad, on kasutusel vaarikamoos, mina leian, et on tore teha ühest plaaditäiest mitme erineva maitsega küpsiseid. Viimati kasutasin punasesõstraželeed, põldmarajamoosi ja apelsini-õunamoosi. Esimest kahte kiidan väga, õuna-apelsinimoos jäia aga küpsiste kõrval veidi maitselt kahvatuks (samas, nii ilusad kollased küpsised said :D ).
Antud kogusest sain umbes 30 neljasentimeetrist küpsisekettakest. Retsept siit.


200 g toasooja võid
1 dl tuhksuhkrut
4 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
soola
täidiseks paksemat moosi


Taigna jaoks tuleb pehme või tuhksuhkruga vahule hõõruda. Mina teen seda puuslusikaga. Siis lisada kuivained ja segada taigen ühtlaseks. Edasi vormida käte vahel taignast väiksed pallikesed, panna need ahjuplaadile ja vajutada iga pallike pöidla abil lapikumaks, nii et keskele jääb lohuke.
Edasi täita taiganapallikeste lohukesed meelepärase moosiga.


Küpsetada 180*C juures umbes 15 minutit, kui küpsised tahenenud on (väga pruuniks nad minna ei tohiks). Lasta jahtuda ja asuda maiustama :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar