esmaspäev, 23. mai 2011

Rabarbri-maasikamuffinid

Need muhvikesed on "edasiarendus" nami-nami imemaitsvatest rabarbrimuffinitest, mida olen ka ise varem siin blogis tutvustanud- vt siia. Maasika-rabarbikoosluse ideed kohtasin aga Aet'i blogis. Idee tundus hea ja hoolimata sellest, et võtsin ette muffinid, mida ise süüa ei saa, tegin neid partii siiski ära. Meheraas jäi väga rahule ja seetõttu kiidan muffineid nüüd siingi :) (mina muidugi piilun nukra pilguga imeilusaid muffineid ja limpsan mõttes keelt...)


12 muffinit:
2 muna
1,5 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut/-ekstrakti
1 tl kaneeli
50 g sulavõid
150 g paksu hapukoort
250 g tükeldatud rabarbrit
100g tükeldatud maasikaid




Kõigepealt vahustasin munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Siis segasin kuivained omavahel ning lisasin nad vaheldumisi veidi jahutatud sulavõiga ning hapukoorega munavahu hulka. Segasin taigna ühtlaseks ja lisasin rabarbi-  ning maasikatükid.
Jaotasin taigna paberiga voodertatud muffinivormidesse ja küpsetasin 225*C juures umbes 18-20 minutit, kuni muhvikesed olid pealt pruunikad. Seejärel võtsin muffinid ahjust välja ja lasin viis minutit vormis jahtuda. Tõstsin muhvikesed vormidest välja ja lasin veidi veel jahtuda. (Meheke tuli neid ikka kuumast peast noolima-aga tõdes hiljem, et parimad olid nad leigelt.)  

 
Kuigi rabarbrihooaeg täies jõus ja maasikahooaeg veel kaugel, arvan etteruttavalt, et need oleks head muhvikesed mida ühe hooja üleminekul teisele küpsetada! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar