See kook sai mõnusalt õhukese põhjaga, kuhjaga õunane, kerge apelsini- ja kaneelihõnguga. Ja otsa sai kiiremini, kui oleksime soovinud. :D
Kogus ühe 35x11cm kandilise pirukavormi jaoks.
Taigen:
50 g külma võid
75 g nisujahu
1 sl suhkrut
1 sl kartulitärklist
1 sl külma vett
Kate:
300 g õunatükke
1,5 sl suhkrut
0,5 tl kaneeli
3 sl mandlilaaste
150 g õuna-apelsinimoosi (üks piske purgike)
Põhja tegemiseks segada kuivained omavahel, lisada kuubikutena külm või ja näppida segu puruseks. Lisada lusikatäis vett ja segada kiirelt kokku taigen. Lasta külmas kümmekond minutit puhata.
Sel ajal, kui taigen puhkab, segada õunatükid kaneeli ja suhkruga läbi. Panna ahi 200*c peale soojenema.
Kui taigen on kümme minutit külmas olnud, suruda see pirukavormi põhja ja külgedele. Torgata taignasse kahvli abil mõned augud ja panna viieks minutiks sügavkülma.
Viie minuti möödudes tõsta pirukavorm otse sügavkülmast kuuma ahju ja küpsetada põhja viis minutit.
Seejärel tõsta vorm ahjust välja, määrida koogipõhjale moos, puistata peale mandlilaastud ja laotada ühtlaselt suhkru-kaneelised õunad. Asetada vorm tagasi ahju ja küpsetada kooki 200*C juures 30-35 minutit, kuni õunad on pehmed ja taignaservad pruunikad.
Mõnus. Apelsin on väga nämm :) Aga ma siin muretsen, kas sa niiviisi kooke küpsetades oma oktoobrikuise eesmärgini ikka jõuad? Või on meheraasul juba koogikõht ees :D
VastaKustuta