esmaspäev, 15. august 2011

Lianni Laste Kokakool alustab! :)


Mul on suur au teatada, et alates 12. septembrist hakkab toimuma päris esimene laste kokakool Tartus! 


Kokakoolis õpitakse toiduvalmistamise põhitõdesid, avastatakse uusi maitseid, katsetatakse ja viiakse ellu huvitavaid ideid. Õpetajateks meile kõigile tuntud toidublogija Kaare Kangro (Koopatibi küpsetab..) ja mina :)


Kokakooli oodatakse 9- 15 aastaseid kokkamishuvilisi noori! Kokakooli tegemisi hakkame ühiselt kajastama Lianni Laste Kokakooli blogis


Infot toimuva kohta saate lugeda siit, registreerumiseks võtta ühendust: stuudio@liann.ee või tel. 7423447


Kava:
 12. SEPTEMBER
"Smuutine sissejuhatus"

Saame tuttavaks!
Uudistame, mida sisaldab kokakooli stardikomplekt. Teeme tutvust köögiga ning uurime, milliseid huvitavaid köögiriistu sealt leida võib. Valmistame smuutisid, mis sobivad nii sünnipäevalauale kui ka hommikupudru kõrvale. Testime, kas kardemon lõhnab paremini kui kaneel.

19. SEPTEMBER 
"Imemaitsev Itaalia" 
Itaalia köök on üks armastatuim Euroopas. Sealt on pärit meile hästi tuntud pitsa ja pasta, kreemjad risottod ning magustoitud nagu tiramisu ja panna cotta. Itaalia köögi tunnis õpime, kuidas valmistada õhukest ja krõbedat pitsapõhja. Saame teada, mille poolest erineb traditsiooniline Itaalia pitsa  Eestis tehtavast. Uurime, kas värske basiiliku aroom on tugevam kui kuivatatud ürdi oma. Saame teada, millist kastet serveeritakse panna cotta kõrvale.
Teema: Rahvusköök 

26. SEPTEMBER
"Mõnusad magustoidud"
Üks korralik lõuna- või õhtusöök lõppeb ikka magustoiduga. Kuidas jahutada kuuma kisselli? Milles peitub suussulava saiavormi saladus? Millest valmistada kihilist pokaalimagustoitu? Nendele küsimustele otsime vastuse magustoitudele pühendatud tunnis.
Teema: Midagi magusat

03. OKTOOBER
"Kirevad köögiviljad"
Oktoober on köögiviljakuu! Kõige tervislikum on köögivilju toorelt krõmpsutada. Seda me ka teeme! Lisaks saame teada, mis on rösti ja millistest köögiviljadest seda valmistatakse. Katsetame, kuidas lõigata sibulat nii, et see nutma ei ajaks. Õpime, kuidas keeta ja serveerida püreesuppi.
Teema: Suutäis soolast

10. OKTOOBER
"Põnevad pulgakoogid" 
Kõik teavad, mis on pulgakomm. Aga mida kujutab endast pulgakook? Õpime selgeks pulgakookide valmistamise tehnika, uurime kuidas ja millega pulgakooke kaunistada ja siis... laseme fantaasial lennata!
Teema: Nikerdamine

17. OKTOOBER
"Vahva Vene"
Vene köök on äärmiselt mitmekesine ja huvitav. Õpime valmistama pelmeenitainast ja erinevaid täidiseid pelmeenidele. Krõbistame isetehtud barankasid ja joome teed, mis tehtud ehtsa samovariga.
Teema: Rahvusköök

24. OKTOOBER - 30. OKTOOBER Vaheaeg!

31. OKTOOBER
"Maiasmokad maiustavad..."
Teema: Midagi magusat

07. NOVEMBER
"Teeme torti"
Teema: Suutäis soolast

14. NOVEMBER
"Avastame Ameerikat"
Teema: Rahvusköök

21. NOVEMBER
"Lahedad loomad"
Teema: Nikerdamine

28. NOVEMBER
"Suu(re)pärane sünnipäev"
Teema: Suutäis soolast, midagi magusat

05. DETSEMBER
"Ehe Eesti"
Teema: Rahvusköök

12. DETSEMBER
"Pisike piparkoogimaja"
Teema: Nikerdamine

Tunniplaanis võib ette tulla muudatusi! Arvestame ka laste soovide ja ettepanekutega.

9 kommentaari:

  1. Ei tea, kas me ise ikka uskusime, et asi nii kaugele läheb? :D Jõudu meile!

    VastaKustuta
  2. Oi, kui lahe ettevõtmine! Edu jõudu jaksu ja toiduhuvilisi lapsi teile! Teemad on väga põnevad:)

    VastaKustuta
  3. harva, kui miski nii konkreetselt meele heaks teeb! jõudu teile, ehk ei pea päris jamie oliveri tegema;)

    VastaKustuta
  4. Aitäh kõigile kaasa elamas! :) Jõudu läheb tarvis.

    Anonüümne-aitäh kirjaviga ära märkimast- kui suure elevusega midagi kirjutada, siis käed värisevad ja vigu ikka tuleb :)

    VastaKustuta
  5. niii tore mõte, ja et just Tartus ka midagi sellist vahvat tehakse! Keegi võiks nüüd kusagil kokkamishuvilistele täiskasvanutele ka miski sellise maha hõigata!

    VastaKustuta
  6. Vaat, mis juhtub, kui vahepeal üldse blogisid külastada ei jõua. alles nüüd sain teada, mis toredaid asju ette võetakse. Jõudu teile! :)

    VastaKustuta
  7. Oleks mul ometi suur laps ja elaks ma ometi Tartus! :)

    VastaKustuta