teisipäev, 16. august 2011

Õhukese õunakoogi õhtu

Kuna õunapuudel valmivad järjest enam magusad ja maitsvad punarohelised pallikesed, on õige aeg hakata õunakooke tegema. Selle retsepti järgi valmistatud kook tuleb suhteliselt õhuke, krõbe ja väga hea! :)
Kogus on ühe 35x11cm kandilise vormi jaoks, tavapärase 24 cm läbimõõduga ümmarguse vormi jaoks tuleb võtta kahekordne kogus.


Põhi:
50 g külma võid
75 g nisujahu
1 sl suhkrut
1 sl kartulitärklist
1,5 sl külma vett


Kate:
3-4 õuna
3 sl mandlilaaste
2 sl suhkrut

Põhja tegemiseks näppisin või ja kuivained puruseks, lisasin külma vee ja segasin kiirelt taigna kokku. Panin viieks minutiks külmkappi puhkama, seejärel surusin taigna koogivormi põhjale ja külgedele- ilusa õhukese kihina. Asetasin koogivormi taas külma, et taigen veel kümme minutit puhata saaks.
Kuumutasin ahju 200*C-ni. Viilutasin õunad.

Kui ahi oli kuum, võtsin koogivormi külmkapist ja panin kohe ahju. Küpsetasin põhja viis minutit, siis tõstsin vormi ahjust välja. Raputasin koogipõhjale mandlilaastud ja ühe supilusikatäie suhkrut, seejärel ladusin peale õunaviilud ja raputasin õunte peale ülejäänud suhkru. Panin vormi ahju tagasi ja küpsetasin 200*c juures veel 20-25 minutit.


2 kommentaari:

  1. Tere! Kas ma tohiksin küsida, kust sellist mõnusat madalat koogivormi võiks leida, milles selle koogi oled küpsetanud? Märkasin seda vormi Su teistes retseptideski :)

    VastaKustuta
  2. Tere Suslik! Seda koogivormi pole ma tavapoodides veel kohanud, ise ostsin ta Farwellist (http://www.farwell.ee)- sealt leiab teisigi huvitava kujuga vorme :)

    VastaKustuta