esmaspäev, 6. jaanuar 2014

Aasta (toidu)pildis: 18. septmber 2013 - 6. jaanuar 2014

On tõsiselt häbiväärne, et mul on mitu kuud pildid postitamata. Võiks ju nii- ja naapidi vabandama hakata, aga tegelikult on see aeg liiga pikk, et mõni vabandus toimiks :D Poleks vist pidanud endale nii suurt kohustust peale võtma.. aga noh...

Aeg-ajalt oli kiire ja mõni pilt jäi tegemata. Aeg-ajalt oli mõni toit nii hea, et pilti ei jõudnudki teha, toit sai lihtsalt otsa. Aeg-ajalt sõin kolm päeva järjest sama asja, sest nii hea oli (tervitused caprese salatile). Ja ühel hetkel olid jõulud ja siis ma pilte ei teinudki. Täitsa ausalt, nii paar nädalat järjest. Aga kokkuvõttes saab üldpildi kätte küll - endal oli küll tore vaadata :)

Nagu näha, on olek veel üpris suvine, missiis, et septembri lõpp. Viigimarjad, kõrvits ja keeksitegu ruulib, küüslauguvarud said täiendatud.

Sain lõpuks endale ilusa köögilaua, aitäh mehekesele. Maitseained kasvavad ilusti, mustikad on hääd. Õunu korjasime, hoidistasime ja sõime koguaeg.

Oi, see lihaga võileib ajab küll praegu isutama :) Nagu näha, on oktoober, aga õunad on ikka laual. Mõned suuremad kui laps :D Ja malmpott sai ka lõpuks hangitud, nüüd on hea. Ahjaa, Salvesti porgandimahu on nii hea kraam. :)



November. Ebaküdooniamahla ja -hoidiseid sai iga päev söödud, tsitruselised hakkasid enam teed lauale jõudma. Hea, et ökopoest saab pritsimata tsitruselisi, on julgem koort ka kasutada. Ja kui üle pika ajal (no aasta?) lilli tuuakse, siis on päeva toidupilt ka neist, missiis, et neid siiski ei söödud :)

Detsembri algus- kiired argiroad, uued vormid, mida katsetada, madeleine-lummus ja ligi hiilinud piparkoogiisu. 

Kohe näha, et aeg enne jõule, eks :)

Pilte nii enne jõulu kui aastalõpust. Viimasel pildil olnud kitsejuustutort oli aastavahetusemenüüs. Ülihea, soovitan!

Uus aasta. Cannele koogikesed - mitu laari, ahjus mustaks lastud banaanid, aastavahetusel laual olnud jänesehautis ja järgnevatel päevadel pidevalt laual olnud värske salat, mis tihtilugu avokaadost veel enne laualepanekut juba ilma jäi :)

2 kommentaari:

  1. Nii hea vaadata, kui mõni on usinasti pildistanud :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Endal on ka tore vaadata. Kuigi olen ikka liiga laisk olnud selles.
      Teisalt, kui nüüd üle vaatan, on mõned pildid kuskile kadunud.. kus mu kümme stollenit ja muud on??

      Kustuta