Katsetan viimasel ajal "eridieetide" alla käivaid roogasid (laktoosivabad, gluteenivabad, toortoidud, paleotoitlasele sobivad jne). Põhiliselt sellepärast, et põnev on. Osalt ka selle pärast, et meeldib mulle või mitte, aga olen laktoositundlik. Ja igatsen peamiselt jäätisi ning pannkooke- mistõttu nendega ka palju katsetanud olen.
Alljärgnevad banaanipannkoogid olid mu jaoks hea üllatus- neid võib edaspidi teha küll! Laktoosi-ja gluteenivabad, paleodieeti sobivad muuhulgas :) Nendest pannkookidest aretasin edasi ka ahjupannkoogi retsepti, midagi analoogset clafoutisele.
Banaanipannkoogid
kahele (retsept Nami-Nami kokandusportaalist)
2 küpset banaani
2 muna
Surusin banaanid kahvli abil püreeks. Lisasin munad ja segasin hoolikalt. Praadisin õlisel pannil pisikesed lusikapannkoogid. Lasin tsipa jahtuda ja serveerisin.
* Pann peab olema pigem rohkem õline, muidu kipuvad koogid kinni jääma
* Praadida tasub madalal-keskmisel kuumusel, et koogid jõuaks seest ka ära küpseda
* Pigem teha pisikesed pannkoogid, suuremad kipuvad lagunema
Ploomi-kreegi clafoutis, laktoosi- ja gluteenivaba
20cm läbimõõduga ümmarguse vormi jaoks
kaks peotäis ploome-kreeke
2 küpset banaani
2 muna
3 sl jahvatatud mandleid
Surusin banaanid kahvli abil püreeks. Lisasin munad ja segasin hoolikalt, seejärel lisasin mandlijahu ning segasin taigna ühtlaseks.
Lõikasin ploomid-kreegid pooleks ja eemaldasin kivid. Panin poolikud luuviljalised koogivormi põhja, laotades nad ühtlaselt laiali. Valasin taigna peale.
Küpsetasin 200*C eelkuumutatud ahjus umbes pool tundi, kuniks tainas oli hüübinud.
* Koogivorm tasub vooderdada küpsetuspaberiga, siis on koogi kinnijäämisoht väiksem
* Väga pruuniks ma kooki ei lasknud, pole vaja :)
* Ilustamiseks võib koogi peale raputada tuhksuhkrut. Maitse poolest on kook ka ilma selleta magus :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar