Ülimalt mõnus ja maitsev dipikaste pommust ehk baklažaanist! Meie sõime seda näiteks nii lavašikrõpsudega, keedetud pelmeenidega kui ka köögiviljawrapi vahel. Mõnus! Ja eriti, kui turult saab imekenasid noori pommusid, mis lausa naeratavad, kui neid turuletil näed. Naeratab ka müüja, kes pärast pommude kottipakkimist sinna ka kaks tšillikauna pistab ja ütleb, et see väga tuline tšilli ei ole, sobib pommuga hästi. :) Nii tore, kui on toredaid inimesi :)
üks suur pommu (või siis mitu väikest :)
4 sl oliivõli
2 sl veiniäädikat (sobis ka 1 sl palsamiäädikat)
0,5 tl soola
Panin pommud tervena ahjuplaadile ja küpsetasin 200*C ahjus umbes tunnikese, kuni köögivilja koor oli kortsu tõmmanud. Siis tõstsin plaadi ahjust välja, lasin pommudel veidi jahtuda. Lõikasin need pooleks ning tõstsin sisu lusikaga kaussi. Lisasin ülejäänud komponendid ning püreestasin saumikseriga ühtlaseks massiks. Lasin üleöö külmkapis maitsestuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar