pühapäev, 28. september 2014

Kõrvitsasõõrikud

Mulle meeldib ahjupanniga sõõrikuid teha. Maitsvad küpsetised, mida on nii kerge valmistada. Viis minutit taigna kokku segamiseks- lihtsalt kauss ja puulusikas, ei mingit suurt vahustamist-mässamist. Ja kümme minutikest ahjus - ongi valmis! :) Täna tegin neid endale hommikusöögiks. :)

Kõrvits meeldib mulle kah- nii selle maitse kui ka kuldkollane värv, mille ta küpsetistele annab.


12 tk

3 dl kõrvitsapüreed (tuleb võtta ahjus röstitud kõrvitsasektorid, mis on jahtunud ja millelt on viljaliha eemaldatud- ning siis see viljaliha saumikseriga püreestada/kahvliga püreeks suruda)
2 muna
1-1,5 dl suhkrut
1 dl õli
3 dl nisujahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl jahvatatud kaneeli
1 tl maitseainesegu: jahvatatud ingver + jahvatatud nelk + värskeltriivitud muskaatpähkel

Kloppisin munad kausis lahti, lisasin suhkru ja kõrvitsapüree. Segasin hoolega. Lisasin õli, segasin taas. Lisasin maitseainete, soola ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning taaskord, segasin hoolega :)
Panin taigna pritskotti ja surusin taigna sõõrikupanni avadesse. Küpsetasin 200*C juures kümmekond minutit, siis tõstsin ahjust välja ning lasin jahtuda (mulle maitsevad nad pigem jahtununa kui soojalt).


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar