teisipäev, 7. juuli 2015

Pannkoogid, munavabad

Ma olen kogu aeg arvanud, et pannkook = muna. Sesmõttes, et ilma ei saa. Viimased kolmveerand aastat olen olnud ilma pannkookideta, kuna pean poja tõttu munavaba olema. Ja oh seda õnne, kui ma avastasin, et muna pole vajagi :) Keegi oleks võinud mulle seda varem mainida :) Nädalavahetuse pannkoogihommik on igaljuhul tagasi gaafikus, kuna need kohevad koogid on väga mõnusad!



mõnus kogus neljale

500g keefirit
2 sl mahedamaitselist õli
1 dl suhkrut
3,5-3,75 dl nisujahu (millest kuni 1/3 täisterajahu)
0,5 tl soodat
soola

Valasin keefiri kaussi, lisasin õli ja suhkru, segasin ühtlaseks. Lisasin omavahel segatud jahu, sooda ja soola ning vispeldasin taigna kokku. Tainas jääb omajagu paks.
Küpsetasin koheselt (kui taigen seisab, reageerib sooda keefiriga ära ja koogid ei kerki nii kenaks) mõõdukal kuumusel lusikapannkoogid (kuigi saab ka tsipa suuremaid teha, nagu pildilt näha).
Serveerisin soojalt :)

*Kooke hoiab koos nisujahus olev gluteen, mis on nö liimvalk. Seepärast vajab retsept ka kena valget nisujahu. Meie perele meeldivad täisterajahud, aga olen katsetamise käigus täheldanud, et kui täisterajahu kasutada rohkem kui kolmandik jahukogusest, ei taha koogid enam hästi koos seista. Seega on see retsept vanamoosalt nisujahune ja ei sobi nendele, kes gluteeni ei talu. Olen kooke katsetanud ka tatra-, riisi- jm jahudega, aga neid retsepte edaspidi :)

1 kommentaar:

  1. Mu pojal sama teema - munaallergia. Nüüd otsin internetiavarustest häid munavabasid retsepte ja sattusin siia. Hakkan Su blogi jälgima ;)

    VastaKustuta