reede, 26. august 2011

Õuna-apelsinimoos

Seda head moosi olen teinud mitmel aastal, mulle väga maitseb! Kuigi moosi sisse läheb veidi rohkem õuna kui apelsini, jääb maitselt domineerima siiski apelsin. Õun omaltpoolt annab mahedust ja kokku saab imehea moos.

1,5 kg õuna
1 kg kooritud apelsini
700 g suhkrut

Pesin õunad ja tükeldasin. Eemaldasin apelsinidest sektoritena viljaliha ja panin koos õuntega potti. Kuumutasin keskmisel kuumusel keemiseni, lasin kümmekond minutit mulksuda. Siis lisasin suhkru ja keetsin, kuni õunatükid olid suhteliselt lagunenud (no mulle meeldib nii). Tekkiva vahu (kuigi seda peaaegu ei tulnudki) eemaldasin.
Valmis moosi panin steriliseeritud purkidesse.

7 kommentaari:

  1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  2. Väga ahvatlev retsept! Mitu purki moosi tuleb umbes?

    VastaKustuta
  3. Liina, mul olid pisikesed, 200ml-sed purgid. Ja neid sain vist kümmekond... Ei saa praegu üle ka lugeda, kõik purgid pole siin :D

    VastaKustuta
  4. Kas apelsine (koos koorega)läbi hakklihamasina ei tohiks lasta? Olen niimoodi teinud rabarberimoosi apelsiniga.

    VastaKustuta
  5. Usun, et võib ikka läbi hakklihamasina ajada. Eriti, kui kunagi nii teinud oled. Ise ma proovinud ei ole...aga usun, et apelsin muutub kenasti püreejamaks küll. Iseasi, kas tavapoest ostetud apelsine ikka tahad terve koorega enda moosi sisse....

    VastaKustuta
  6. Küsisin seetõttu, et on retsepte kus lisatakse ka riivitud koort ja koorealune valge osa soovitatakse eemaldada. Kas äkki mõjutab see terve koor kuidagi moosi maitset.

    VastaKustuta
  7. Valge koorealune osa on teadaolevalt mõru jah. Aga kui palju see moosi sees tunda annab, ei oska lubada. Mina eelistaks ilmselt ilma valge osata.

    VastaKustuta