reede, 23. juuli 2010

Kiire ja jäine vaarikamagustoit

Oi kui pikka aega ma pole bloginud. Palun vabandust. :D
Mittekirjutamise põhjus on selles, et olen viimased kaks nädalakest maal puhanud. Kuna kuumus on tappev, kolisin koos oma tomatite ja mehega  neljandal korrusel asuvast umbsest korterist maale vanemate juurde, kus mind tervitas mõnus õhk ja silmipaitav maastik. Ja no tõesti- kui on võimalus jalutada, ujuda, marju korjata ja moosi keeta (ehk edaspidi satub mõni retsept ka siia), metsas seenel käia ning võrkkiiges istudes raamatut lugeda- siis no tõesti ei tõmba tuppa arvuti ligi.
Aga nüüd, olles (ajutiselt?) koduses korteris tagasi, jõuan lähipäevadel ka ehk mõned retseptid siia kirja panna. Täna soovitan mõnusat külma magustoitu, mida metsast toodud vaarikatest imehea ja kiire teha on. Kuna enamik vaarikaid leidis tee sügavkülma( kuna vaarikas säilitab ka pärast ülessulamist oma kena kuju ja maitse), on mul külmast kapist neid väikese kuhja jagu võtta ning retsept kutsus vägagi proovima. Retsept siis nami-namis. Koguselt mõeldud neljale.

500g paksu, kreeka jogurtit
275g külmutatud vaarikaid
1-2 sl tuhksuhkrut


Kõik komponendid tuleb kokku segada ja ühtlaseks kreemiks saumikserdada. Enne serveerimist võiks magustoidupokaale külmas hoida, et magusroog liialt sulama ei hakkaks.
Ja noh, kellele see kreem liiga voolav tundub ja mitte nii jäätisene, kui tahaks, võib segu ju ka mõneks ajaks veel sügavkülma panna.
Aga igaljuhul, imehea ja vaarikane. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar