2 pätsi kandilist leiba (liialt tume leib ei ole hea, leiva maitse jääb väga tunda ja rikub veidi tordi üldmaitset. Ja pildil oleva tordi jaoks kasutasin hoopiski Saibi. Sobis väga kenasti)
immutamiseks jahtunud puljongit või vett
3 karpi tuunikalatükke õlis
200g juustu
300-350g majoneesi
katmiseks umbes kaks karpi Merevaiku/toorjuustu
maitserohelist/tomatit/paprikat vms
Täidise tegemiseks tuleb kõigepealt riivida juust. Tuunikalakonserve leidub poes igasuguseid, on purustatud tuunikala ja suuremaid tuunikalatükke- kindlasti on kvaliteedi koha pealt suuremad tükid paremad, aga neid peaks siis enne täidisesse segamist veidi väiksemaks suruma. Purustatud tuunikalakonservi sisu võib kohe, ilma töötlemata, riivjuustu hulka segada.
Kui riivjuust ja kala on kokku pandud, tuleb lisada majonees ning kõik ühtlaseks segada. Edasi saab torti kokku panema hakata.
Kui kolm kihti valmis, määrin tordi pealt (ja servadest) Merevaiguga/toorjuustuga kokku ning panen jahedasse. Ikka mõned tunnid võiks see seal seista, et sai-leib pehmeneks ja maitse ühtlustuks .Minul seisab tort tavaliselt üleöö.
Veidi aega enne laualeviimist kaunistan tordi vastavalt hetketujule ja olemasolevale toidukraamile. Seekord sai tort siis selline, nagu piltidelt paistab :)
tere.ise olen teinud seda tuunikala vöileivatorti aastaid.esimese kihi tuunikala-majoneesisegu,teine kiht väikesteks tykkideks löigatud soolane kurk ja majoneesisegu ja siis järgmine kiht jälle tuunikala-majoneesisegu.olen lasknud seista järgmise hommikuni.siis olen katnud tordi kyljed majoneesiga ja kaunistanud ymmberringi peeneks akitud peterselliga.peale kogu kate sulanud ja sidrunimahlaga pritsitud krevetid ja kaunistuseks veel suitsuloheviiludest tehtud roosikesed ja värske till ka.
VastaKustuta