esmaspäev, 5. juuli 2010

Pannkoogirull kukeseentega

Üks ääretult mõnus ja suvine roog!
Originaalretsept namis, mina soovitaks täidiseks rohkem seeni panna. Koguselt kolmele-neljale.

3 dl piima
3 muna
1 dl nisujahu
soola
----
5-7 dl kukeseeni
1 sibul
1,5 dl hapukoort
soola, pipart
hakitud peterselli
praadimiseks õli
----
1 dl riivjuustu


Taigna jaoks vispelda kokku munad, piim, sool ja jahu. Lase seista, kuni täidis valmib. Eelsoojenda ahi 200*C-ni.
Täidise jaoks haki sibul, prae õlis mõõdukal kuumusel kuni sibul on klaasjas. Siis lisa seened, prae mõned minutid veel. Maitsesta, lisa petersell ja hapukoor ning hauta viis minutikest.
Sega pannkoogitaigen uuesti läbi, vala paberiga kaetud ahjuplaadile. Minul oli 32x32cm ahjuplaat ja see oli väga paraja suurusega. Küpseta 200*C juures  umbes 15 min, kuni pannkoogi pind on kergelt pruunikas. Minul küpses pannkook "voldiliseks" ehk kerkis erinevatest kohtadest erinevalt-sellest ei olnud midagi, ahjust välja võttes langes kokku tagasi.
Kui pannkook on valmis, võta see ahjust välja ja jaota kukeseenehautis ühtlaselt pinnale. Keera kook rulli, puista peale riivjuust ja küpseta ahjus veel tsipa, kuni juust sulab.
Serveeri soojalt hunniku köögiviljasalatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar