pühapäev, 6. veebruar 2011

Krõbe kana magushapus kastmes ja lihtsad munaga praetud nuudlid

Tänane hea kõhutäis oli justkui mõnus lõuna Tsink-Plekk-Panges, ainult et koduseinte vahelt välja minema ei pidanud ja einestamise lõpus keegi arvet ka ei esitanud. Kana magushapus kastmes on üks minu lemmikroogasid, kui mõnda "hiinakat" külastatud saab, siis valin tavaliselt just selle roa. Ning antud retsepti järgi tehtuna tuleb söök "just see õige" :)
Ja millal siis veel retsept käiku lasta, kui veebruaris, mil Nami-nami kooskokkamisteema on Hiina köök.
Retsept siit, aja jooksul kajastamist leidnud ka nii mõneski eestikeelses blogis. Koguselt võiks sööki jaguda neljale inimesele, aga meie siin sõime sama portsu kahekesi ära. Seega ütlen diplomaatiliselt, et koguselt kolmele inimesele :D


 Kõrbe kana:


500g kanafileed
2 munavalget
2 küüslauguküünt
4 sl sojakastet
ligikaudu 200g maisitärklist
praadimiseks õli


Magushapu kaste:


2 sl seesamiõli
2 sl tavalist praadimisõli
1 sibul 
1 peenike porrulauk või 4 vart rohelist sibulat
1 suur paprika
2 tl riivitud ingverijuurt
5 sl tomatipastat või ketšupit
2 sl riisiäädikat
3 sl suhkrut
3 sl sojakastet
200ml puljongit
1 sl maisitärklist


Nuudlid:


100g munanuudleid
2 muna
1 sl sojakastet
1 sl seesamiõli
1sl praadimisõli

Alustuseks lõikasin kanafileest parajad kuubikud. Siis kloppisin munavalged kergelt lahti, lisasin sojakastme ja riivitud küüslaugu. Segasin läbi ja tõstsin kanatükid saadud segu sisse marineeruma. Lasin jahedas poolteist tundi maitsestuda.


Kui kana oli maitsestunud, tõstsin tükid marinaadi seest välja ja panin maisitärklise sisse. Segasin hoolega, kuni kõik kanatükid olid ühtlaselt valged. Tõstsin kana kõrvale.
Edasi viilutasin sibula, porru ja paprika. Ja segasin kastmeks kokku ketšupi, äädika, suhkru, sojakastme ja 1 sl maisitärklist. Tõstsin kastme kõrvale.

Kuumutasin pannil tavalise õli ja seesamiõli, lisasin pannile sibula. Praadisin sibulat keskmisel kuumusel umbes neli minutit, kuni sibul oli klaasjas. Siis lisasin porru, paprika ja riivitud ingveri, praadisin veel viis minutit. Seejärel lisasin puljongi ja eelnevalt kokkusegatud kastme, segasin läbi, keerasin pliidil kuumuse minimaalseks ja lasin kastmel vaiksel tulel pakseneda.

Teisel pannil kuumutasin veidi rohkem õli (no umbes sentimeetrine kiht äkki) ning lisasin kuuma õli sisse paneeritud kanad. Küpsetasin kümmekond minutit, aeg-ajalt kanatükke keerates, kuni tükid olid pealt pruunid ja krõbedad ning seest küpsed.


Samal ajal, kui kana pruunistus, tegin valmis nuudlid. Selleks keetsin liitri vett ja panin nuudlid sinna sisse. Lasin paar minutit nuudlitel keevas vees liguneda, kuni nad olid pehmed, seejärel kurnasin (minul olid sellised nuudlid, mida keetma ei pidanudki, kui aga tehe mõndade teiste nuudlitega, siis valmistada eelnevalt pakil toodud õpetuse alusel ja järgida seda retsepti alates kurnamisest). Kuumadele nuudlitele valasin peale seesamiõli ja segasin läbi. Muna kloppisin lahti ja kloppisin hulka ka sojakastme.
Kuumutasin panni (ideaalis wokpanni), lisasin 1 sl õli ja nuudlid. Praadisin kaks minutit, siis niristasin sisse muna, samal ajal segades. Praadisin pidevalt segades veel kolm minutit.


Serveerimiseks tõstsin kõrbekana tükid magushapu kastme sisse ja segasin läbi (kui seda liiga vara teha, siis krõbe kate läheb kastme sees pehmeks), seejärel serveerisin koos nuudlitega.
Oeh, kui hea sai :)

14 kommentaari:

  1. Oo, see näeb tõesti maitsev välja. Kahjuks mu meespoolele ei meeldi väga magus-hapu kaste, seega jääb vist proovimata. :(

    Ja nende (välismaiste) 4-inimese retseptidega juhtub meil ka pidevalt see, et suudame kahekesi kogu asja nahka pista. Müstika. =)

    VastaKustuta
  2. Tahan ka kodust Tsink-Plekk-Pange nüüd :)

    VastaKustuta
  3. tere, seeeeeeeeee on super, jajaja ma olen praegu nii hoos, nagu da best asi, mu ema pole eriti "uute" toitude sõber, aga ta jumaldab seda. haed aega

    VastaKustuta
  4. Lihtsalt oivaline, mmmmmm

    VastaKustuta
  5. 1. Seal tuleb kana paneerimiseks kasutada kartulijahu
    2. Tavalise suhkru asemel tuleks kasutada tuhksuhkrut
    3. Kastme sisse käib ka sool
    jne.
    Ei ole mingi negative nancy, aga inglisekeelset retsepti järgides tuleb roog ikka veidikene tõetruum.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Caster sugar ei ole mitte kohe tuhksuhkur, sellel pole üldse vahetki mis suhkrut sa kasutad, mida sa nokid. Sojakaste on juba piisavalt soolane kastme sees. Maisijahul ja kartulijahul ei ole ka suuremat vahet.

      Kustuta
  6. Tänud selle oivalise retsepti eest. Lihtsalt suppe hea söök tuli.

    VastaKustuta
  7. Esimene katse hiina köögiga, võib õnnestunuks lugeda tänu sellele retseptile-juhendile:)

    VastaKustuta
  8. juhuslikult sattusin siia blogisse.. ja ka meie pere esimene homemade hiiinakat võib lugeda õnnestunuks!!

    kasutasin maisitärklise asemel kartulitärklist, aga kana oli väga krõbe endiselt :) nämmm

    VastaKustuta
  9. millex sellist retsepti jagada üldse ? kas tõesti leidub veel neid kes ei suuda aimata mis sinna magus-hapukastmesse küll käib ????????????????????????

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei tasu erutuda :) Olen siin blogis ka palju-palju lihtsamaid retsepte jaganud.

      Kustuta
    2. mis inimene käiba retsepte lugemas ja siis tänitab, et miks keegi ise välja ei mõtle, mis retseptis on :-)

      Kustuta
  10. Aitäh selle retsepti eest ja üldse selle blogi eest, olen päris mitu retsepti siit üle võtnud :) Kuna ma pole just kõige osavam näpp köögis, siis on just hea kui keegi on retseptid ette ära mämmutanud ja annab vihjeid kuidas midagi teha (või mitte teha).

    Eelmisele sapisele ütleks, et JAH, tõesti leidub neid, kes ei suuda aimata mis magus-hapu kastmes võiks käia. Mõned aastad tagasi kui kolisin vanemate pesast välja otsisin netist suisa kartulipudru ja hakklihakastme retsepti. Eriti nõmedad on sellised üleolevad kommentaarid, sest kõik inimesed on erinevad ja nende oskused on erinevad :)

    VastaKustuta
  11. Väga hästi kirjeldatud. Kindlasti proovin ise ka teha. Siiani olen näinud üpriski keerulisi retsepte ja seletusi. Nii, et suur aitäh :)

    VastaKustuta