teisipäev, 26. märts 2013

Vaarika-võikreem ja roositort

Tütrekese "minisünnipäevaks" sai kaunilt roosa roositort lauale pandud. Ülilihtne teha, maitselt ülimagus :D
Tort ise oli liiga lihtne, et mingit retsepti saaks kirjutada (biskviit+moos+kreem), aga kreem mulle meeldis, täheldan selle üles. Äkki on kunagi vaja muffinite peale...


Kogus: 24 muffini või 24 cm tordi kaunistamise jaoks

200g toasooja võid
500g (kuni 650g) tuhksuhkrut
2,5 dl vaarikaid (kümutatud vaarikate kogus oli mul selline)
1 tl vanilliekstrakti

Kuna mul olid külmutatud vaarikad, lasin neil kõigepealt sulada. Kogus kukkus muidugi oluliselt väiksemaks, kui 2,5 dl- seega retseptis on külmutatud või värskete vaarikate kogus! Seejärel surusin vaarikad läbi sõela, et eemaldada seemned.

Tuhksuhkruga saab reguleerida kreemi tugevust, mulle meeldis pigem pehmem kreem.

Segasin kõik komponendid omavahel ja vahustasin kolm minutit mikseri täisvõimsusel. Kreemi heaks moodustumiseks peaks kõik komponendid ühtlasel temperetuuril olema.
Seejärel panin kreemi pritskotti ja kaunistasin tordi.



16 kommentaari:

  1. Oh, ma tegin sefiiriga seda roositorti, aga muidugi, võikreemiga saaks ka. Väga ilus!!!

    VastaKustuta
  2. minul jäi kuidagi selline tükiline ja väga vedel. mis võis valesti minna

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ühe põhjusena pakun, et komponendid olid väga erinvatel temperatuuridel- heaks segunemiseks võiksid kõik toasoojad olla. Vaatan, et pole seda retsepti kirjutanud, panen ka sinna selle märke.

      Kustuta
    2. Kas on olemas ka võimalust teha soolast võikreemi? Tahaks võileivatorti kaunistada, aga selleks magus eriti ei kõlba.

      Kustuta
    3. Mina soovitaks võileivatordi jaoks teha hoopis toorjuustukreemi. Näiteks toorjuust+ majonees+ maitseroheline (või endale meelepärane lisand). Tegemise ajal kindlasti maista, et saaks paras. Toorjuustukreem hoiab kuju ja maitseb hea, kasutaks seda :)

      Kustuta
  3. Tänan. Kas ta hoiab kindlasti sama hästi kuju kui võikreem? Ma võin ju toorjuustukreemi ka suts võid lisada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Võib loomulikult võid ka lisada, kui vaja. Eks see kujuhoidmine sõltubki lisanditest- kui ainult näiteks hakitud maitserohelist panna, siis ju toorjuust väga vedelamaks ei lähe, aga vedelate lisandite (majonees jms) kasutamine teeb kreemi pehmemaks.
      samas, olen täiesti veendunud, et toorjuustukreemiga saab selliseid roose teha küll, nagu siin pildil.

      Komponendid soovitan kokku segada toasoojalt, siis nad ühtlustuvad hästi. Kaunistama hakkaks aga pigem mingi aeg külmas seisnud kreemiga, et ta tahedam oleks ja laiali ei valguks.

      Kustuta
  4. Tere Martiina!
    Tegin ka mina täna neid roose, kõik oli ühtlaselt soe ja peaks nagu õige olema, aga tunnen kreemis tuhksuhkru osakesi, samuti ei paista kreem selline siidine. Milles võiks asi olla?
    Kati

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Äkki on veel liiga vähe vahustatud? Suhkur pole jõudnud ühtlaseks sulada.. Teralisust võib anda ka see, et suhkrut sai tsipa palju. Samas, siidisuse koha pealt arvaks just, et peaks veidi veel vahustama.

      Kustuta
  5. Huvitav, kui teha sidruniga toorjuustukook, kas seda annaks ka võikreemiga kaunistada ja kas maitsed läheksid kokku ?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Toorjuustukook on nii "omas stiilis" magus, et mina sinna pigem võikreemi kaunistuseks ei paneks. Muidu on vist liialt magus. Sidrun muidugi sobiks võikreemiga hästi, aga minu jaoks on toorjuustutekstuur nii teine, et võikreem hakkaks segama.

      Kustuta
  6. Kas vaarikad võib asendada ka mustikatega?

    VastaKustuta
  7. Kui tahan loomuliku värvi, et hiljem ise toonida, kas jääb retsept samaks, lihtsalt jätan marjad ära?

    VastaKustuta
  8. Tahaksin võikreemi teha muffinile ning jätta selle u 7h toatemperatuuril seisma. Ega kreemiga midagi ei juhtu? nt valgu laiali vms?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Toatemperatuurid on erinevad :) Ega ta väga soojas olla ei taha, muutub ülipehmeks. Ja võib seega ka maha valguda, kui mõni järsem serv on. Seega ma ei julge midagi lubada. Kuigi vahukoorekreemist vms on ta stabiilsem küll!

      Kustuta