laupäev, 21. september 2013

Ahjuliha küüslaugu, sibula ja kõrvitsaga

Mõnusalt lihtne argiroog, mis maitseb vägagi hästi. Just paras jahedamasse sügisilma. Retseptis konkreetseid koguseid otseselt ei ole, kuna rooga saab teha just nii suure portsu, kui keegi tahab.


sealiha, mõnus kamaraga tükk
terveid küüslauke, iga sööja kohta vähemalt kaks-kolm
sibulaid, vähemalt kolm
muskaatkõrvitsat, meil kolme sööja peale üks 25cm pikkune isend
soola, pipart
paar sl oliivõli
1-2 dl vett

Hõõrusin lihatüki mõlemalt poolt soola ja pipraga ning asetasin ahjuvormi. Lõikasin küüslaukudelt väiksed "kaaned" pealt ära ja asetasin liha ümber (koorida küüslauke pole vaja ning pealt tuleb lõigata nii, et pärast küpsenud küüslaugud oma taskukestest kätte saaks- pildil on näha, kuidas). Koorisin sibulad, lõikasin u 2cm jämedusteks ratasteks ja asetasin ahjuvormi. Koorisin kõrvitsa, eemaldasin seemnekoja, lõikasin viljaliha 2cm jämedusteks kangideks. Puistasin needki ahjuvormi. 
Raputasin köögiviljadele peale veidi soola, niristasin peale õli. Valasin ahjuvormi vee, katsin vormi kaanega ja küpsetasin eelkuumutatud 180*C ahjus poolteist tundi (aeg sõltub lihatüki suurusest- vaja on küpsetada niikaua, kuniks liha mõnusalt pehme).


Kui roog valmis, tõstsin liha ja küüslaugud vormist välja. Vormi jäänud kõrvitsa ja sibulad surusin kahvli abil pudruks, segasin vormis oleva leemega. Ja serveerisin söögi :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar