Fetajuust ning spiant maitsevad koos väga hästi. Ühel kenal sumedal õhtul panin nad koos lihtsasse lehttaignapirukasse.
1 kg lehttaigent
500g spinatit
250g fetajuustu
1 muna
vorstirohtu e majoraani
Kuna kasutasin külmutatud spinatit, siis lasin sellel kõigepealt sulada, seejärel hakkisin spinatilehed väiksemaks (värske spinati puhul tuleb lehed puhtaks loputada ja siis pannil "ära närtsitada" - ehk kuumutada, kuni lehed vajuvad kokku. Ning seejärel jahtuda lasta ning hakkida).
Segasin spinati murendatud fetajuustuga, maitsestasin majoraaniga, segasin hulka lahtiklopitud muna.
Rullisil lehttaigna lahti, lõikasin kaheks võrdseks nelinurgaks. Asetasin ühe nelinurga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, tõstsin ühtlaselt peale spinatisegu, katsin teise taignaplaadiga ning surusin servad kokku.
Küpsetasin 200*C ahjus, kui pirukas oli pealt kena ja kuldne (max 30 min).
Kas pealt peaks ka munaga määrima?
VastaKustutaVõib määrida, jääb ilusalt kuldne ja läikiv. :)
KustutaRõõsk koor ja isegi piim on ühtviisi head.
Kustuta