neljapäev, 24. juuni 2010

Esimesi maasikaid ja kukeseeni

Viimasel ajal on olnud väga kiire. Pole blogida peaaegu jõudnudki. Korralikust kokkamisest ja inimestel külaskäimisest rääkimata. Mõned päevad tagasi lõpetas noorem õde keskkooli, päev hiljem mina ülikooli. Päris hea tunne on :) Aga nüüd, kui üle pika aja jaanipäevaks vanemate juurde maale sain, avastasin, et suur suvi on juba käes. Niidud õitsevad, rohi on üüratult kõrge, maasikad on valmis ja esimesed kukeseenepojudki on saadaval.

Viimane argument kinnitus mitte ainult turul nähtud kukeseentenöpside läbi, vaid käisin ise ka metsas ja korjasin oma käega esimesed selle aasta kukeseened. Mõned neist oli juba päris suured, pidin enne valmistama hakkamist väiksemaks hakkima.
Esimeste seentega ei ole tarvis hakata otsima keerulisi retsepte, et midagi maitsvat valmistada. Lihtsalt seened puhastada, pannil lusikatäis võid sulatada, lisada üks hakitud sibul, mis kergelt klaasjaks praadida ning siis lisada seened. Keskmisel kuumusel mõnda aega hautada, kuni suurem osa veest on seentest välja auranud. Ja siis serveerida: leivaviil, praetud seened-sibulad, veidi meresoola peale ja valmis. Nii hea, et nelja leiva katteks saadud seente nimel tasus kolm tundi metsas jalutada küll :) Soovitan :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar