esmaspäev, 14. juuni 2010

Kana-kartuli panniroog hapukoorekastmega

Nüüd soovitan ühte mõnusat rooga õhtusöögiks. Lihtne aga maitsev. Ja erinevate maitseainetega saab kohandada just endale meeldivaks. Retseptid nii panniroal kui kastmel nami-namist.

Kartulipanniroog kanaga


6 keskmist kartulit
450-500g kanafileed
1 suur paprika
1 suur sibul
1-2 küünt küüslauku
2 sl õli
0,5 dl vett
soola
musta pipart
basiilikut
tšillipipart


Koori kartulid, lõika kuubikuteks. Koori sibul, puhasta paprika, lõika mõlemad viiludeks. Haki ka küüslauk.
Pane pann tulele, lisa õli. Kui õli on mõõdukalt kuum, lisa sibul, paprika ja küüslauk ning prae mõned minutid, kuni sibul muutub klaasjaks. Siis lisa kartulikuubikud, vesi ja maitseained ning prae mõõdukal tulel kuni kartul on pehme (no nii 15-20 minutit). Viimaseks lisa kuubikuteks lõigatud kana ja prae veel umbes 10 minutit, kuni kana on pehme ja kergelt pruunika jumega. Serveeri kohe.

Tehtud panniroa kõrvale, lisaks salatile, sobis väga hästi alljärgnev külm kaste:

2 dl paksemat hapukoort
1 sl sidrunimahla
1 tl ürdisoola
1 tl suhkrut
1 tl sinepit
hakitud tilli


Sega kõik koostisained omavahel ja lase enne serveerimist 10 minutit külmas maitsestuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar