neljapäev, 3. juuni 2010

Munavõi

Konspekt näpus, kõnnin toas ringi ja paratamatult uitab mõte kuhugi ära..püüdes seda jälle tagasi õppimislainele saada, jõuan hoopis otsusele, et peaks midagi lõunaks sööma. Lähen kööki, teen külmkapi ukse lahti ja pilk jääb pidama munakarbil (ideaalis oleks see maalt mõne tuttava käest saadud karbitäis üli-üliõnnelike kanade mune, aga kahjuks ei ole mul ühtegi sellist tuttavat võtta. Vähem ideaalis, aga siiski väga heal juhul, oleks seal karbitäis õnnelike kanade mune, mis ostetud ökopoest. Aga sinna ei jõua ma ka just eriti sageli. Seega pean häbiga tunnistama, et seekord on külmikus kõige tavalisem karbitäis mune, mis laupäeval turult ostetud).
Munast saab palju häid roogi teha, seekord valisin ülilihtsa munavõi. Munavõi on mulle alati maitsenud ning koos paari kääru leivaga saab sellest suhteliselt maistva lõunasöögi. Seega...


3 muna (mida õnnelikumad, seda parem)
75g pehmet võid
soola
murulauku


Keetsin munad kõvaks, jahutasin külmas vees. Koorisin ja hakkisin tükkideks. Üldjuhul sellest piisabki, kui pisikesed tükid hakkida ja toasooja võiga segada, aga minule meeldib munavõid teha kahvli abiga ning selle nüüd siin kirja panengi.
Lõikasin noaga munad paariks tükiks, panin kaussi. Kahvli abil (kahvliga munatükke kausi serva vastu surudes) peenestasin munad ära. Seejärel lisasin kuubikutena või (see kahvli kasutamine ongi just siis hea, kui või ei ole jõudnud väga pehmeks minna) ja surusin kahvliga või-muna massi ühtlaseks. Seejärel lisasin soola ja hakitud murulaugu ja kloppisin puulusikaga ühtlaseks ja õhuliseks.
Üldjuhul lasen munavõil enne sööma hakkamist nii viis minutikest maitsestuda- just paras aeg, et välja otsida fotokas ja hea pildistamispaik :).
Ja nüüd- jätku leiba!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar