Munast saab palju häid roogi teha, seekord valisin ülilihtsa munavõi. Munavõi on mulle alati maitsenud ning koos paari kääru leivaga saab sellest suhteliselt maistva lõunasöögi. Seega...
3 muna (mida õnnelikumad, seda parem)
75g pehmet võid
soola
murulauku
Keetsin munad kõvaks, jahutasin külmas vees. Koorisin ja hakkisin tükkideks. Üldjuhul sellest piisabki, kui pisikesed tükid hakkida ja toasooja võiga segada, aga minule meeldib munavõid teha kahvli abiga ning selle nüüd siin kirja panengi.
Lõikasin noaga munad paariks tükiks, panin kaussi. Kahvli abil (kahvliga munatükke kausi serva vastu surudes) peenestasin munad ära. Seejärel lisasin kuubikutena või (see kahvli kasutamine ongi just siis hea, kui või ei ole jõudnud väga pehmeks minna) ja surusin kahvliga või-muna massi ühtlaseks. Seejärel lisasin soola ja hakitud murulaugu ja kloppisin puulusikaga ühtlaseks ja õhuliseks.
Üldjuhul lasen munavõil enne sööma hakkamist nii viis minutikest maitsestuda- just paras aeg, et välja otsida fotokas ja hea pildistamispaik :).
Ja nüüd- jätku leiba!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar