neljapäev, 10. juuni 2010

Põlev kana ja paprikariis

Järgnev roog oli mulle midagi väga huvitavat, kuna minu jaoks ei ole harjumuspärane alkoholi toidus kasutada (noh, eks ma püüan end selle koha pealt parandada- liha punase veini kastmes kõlab ju hästi küll, ehk jõuan seda kunagi proovida ka). Otsisin nami-namist, mida kanafileega teha ning leidsin selle retsepti, mis tundus piisavalt huvitav ja otsustasin proovida. Lõpptulemus oli päris maitsev. Lisandiks valisin selle paprika-riisiroa, mis oli mahe ja piisavalt mahlane ning seega kiidan sedagi.

Kana brändikastmes (neljale):
4 kanafileed
1 tl karripulbrit
soola
õli
8cl/0,8dl rummi/konjakit
flambeerimiseks veel veidi alkoholi


Määri kanafileed mõlemalt poolt karri ja soolaga kokku ning lase 10 minutit maitsestuda. Seejärel prae keskmisel kuumusel õli sees, kuni kana on seest küps ja pealt kena pruun. Siis lisa rumm/konjak ja hauta 2-3 minutit. Tõsta serveerimistaldrikule lisandi kõrvale, vala kanafileedele tsipake alkoholi (NB! flambeerimiseks kasutatav alkohol peab olema üle 40*- mina kasutasin Stroh 60%)  ning süüta põlema. Kui leek on kustunud, võib sööma asuda.

Riisi-paprikaroog(neljale):
2 sibulat
1 porru
2 paprikat
2,5 dl riisi
1 tl rosmariini
soola
musta pipart
1 sidrun
1-2sl maitserohelist
umbkaudu 5 dl kuuma vett


Haki sibul, hauta pannil pehmeks. Seejärel lisa tükeldatud porru ja viilutatud paprika ning riis. Maitsesta ja kuumuta minutike, siis lisa kuum vesi ja hauta kaane all 20 minutit, kuni riis on pehme. Vajadusel lisa vett vahepeal juurde. Enne serveerimist lisa sidrunimahl ja hakitud maitseroheline ning sega läbi.

Tegelikult peaks riisi enne tegema hakkama, et söögid ühel ajal valmis saaks, seega mul sai siin järjekord veidi vale. Aga seda seetõttu, et põlev kana on palju põnevam kui riis :D
Ja seda ka veel, et põlemapanekuks kasutage vähe-vähekene alkoholi, sest seda kanget märjukest on söögis juba niigi palju (mul oli vaja hea pildi saamiseks alkoholi veidi rohkem panna ja pärast maitses see söök ikka väga selline, et autoga sõitma minna täna ei tohi :D)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar