Keeksiretsepti aluseks võtsin nami-namist "Ekstra" keeksi kogused- sest too keeks on ka nii hea.
Antud kogusest saab ühe 28 cm keeksi.
4 keskmist muna (toasooja)
1,5 dl suhkrut
2 dl nisujahu
150g sulavõid
soola
sortsuke vanilliekstakti
1 suur tl purustatud kardemoni
Alustuseks tuleb munad suhkruga puhtasse kaussi panna ja heledaks vahuks vahustada. Niiviisi, et vahustamine vähemalt 10 minutit kestab (korralikult vahtu löödud munad annavad keeksile kohevuse). Siis sõeluda juurse jahu ja sool, lisada vanilliekstrakt ja kardemon. Viimasena segada ettevaatlikult juurde sulatatud või, mida eelnevalt veidi jahutatud.
Taigen tuleb kallata keeksivormi ning küpsetada 175-180*C juures umbes 45 minutit, kuni keeksi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.

Oo, kust sa terved kardemonid Tartus välja võlusid? :)
VastaKustutaKeeks näeb ka imehea ja kuidagi mõnusalt nostalgiline välja. Täpselt, nagu mõni kohvikukeeks lapsepõlve mälupiltidest. :)
Aitäh, Doris.
VastaKustutaJa kardemonid on pärit turuhoones asuvast vürtsipoest. Oli endal ka suur rõõm neid sealt leida :)
Selge, aitäh vihje eest. :)
VastaKustuta