esmaspäev, 17. mai 2010

Kondenspiimaga toorjuustukook

Ise tegin küll kooki väiksema kogusega ja väiksemas vormis, aga panen siia parajad kogused umbes 25cm läbimõõduga vormi jaoks.

pakk (180g) kakaoküpsiseid (Selga, Kalev)
50g sulavõid
600g toorjuustu (mina kasutasin mascarponet)
4 muna
400g kondenspiima
2 sl sidrunimahla
1 sl vanilliekstrakti


Purusta küpsised (mina teen seda pudrunuia abil), lisa sulavõi ja sega läbi. Suru küpsisesegu vormi põhja.
Vahusta toorjuustu õhuliseks, lisa juurde kondenspiim, pidevalt edasi vahustades. Lisa sidrunimahl, vanilliekstrakt ning ükshaaval munad, ikka veel koguaeg vahustades. Vala hea ja õhuline mass küpsisepõhjale ja küpseta kooki 175*C ahjus umbes tunnike, kuni täidis on peaaegu hüübinud. Lase jahtuda üleöö ja serveeri näiteks marjakastmega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar