neljapäev, 27. mai 2010

Ahjukartulid ja -küüslaugud

Minu tänane lihtne ja ülimaitsev õhtusöök. Küüslauk jääb küpsetatuna väga mahe ja maitsev, soovitan proovida ka neil, kes üldjuhul küüslauku ei söö. Kõrvale serveerimiseks sobib imehästi näiteks külm hapukoorekaste rohelise sibulaga või värske salat.


Ühe sööja jagu:
3-4 keskmist kartulit
1-2 küüslauku
võid
soola
tilli
peterselli


Pesin kartulid hoolega, ei koorinud. Lõikasin fooliumist iga kartuli ja küüslaugu tarvis paraja tüki, et köögiviljad ühekaupa sisse pakkida mahuks. Hõõrusin küüslauke veidi käte vahel, et lahtine koor eemalduks kuid küülauguküüned omavahel ikka kokku jääks.


Kartulitele lõikasin peale ruudustiku. Sügavusega 1/3-1/2 kartuli läbimõõdust. Panin kartulid ükshaaval fooliumitükkidele, panin peale veidi võid, raputasin soola, värkselt hakitud tilli ja peterselli ning pakkisin fooliumi kokku, saades ilusad pätsikesed.
Küüslaukudelt lõikasin tipuosast umbes poole sentimeetri paksuse viilu ära, nii et iga küüne tipukene paljastus. Seejärel panin ka küüslaukudele võid peale ja pakkisin fooliumisse. Asetasin kõik fooliumipätsikesed ahjuplaadile ja küpsetasin 200*C juures 45 minutit. (see aeg sõltub kartuli suurusest-minul olid sellised keskmised).


Kui aeg oli küps (ja kartulid-küüslaugud ka), võtsin pätsikesed ahjust ära ja pakkisin lahti. Serveerida võib nii avatud fooliumipakikestena kui ka fooliumist välja tõstetuna. Küüslauk on mõnusalt küps ja eemaldub kergelt pigistades ilusti oma pesakestest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar