Otsustasin teha kohupiimastritslit ja kaneeliroosikesi. Kuigi küpsetamise lõpupoole muutusin juba laisaks ja roosikestest sai üks suur pidusai (milleks pole muud erilist vaja, kui et roosikesed üksteise kõrvale vormi laduda- siis küpsevad kenasti üksteise külge kinni ja on pärast hea murda)
Stritsli tegemiseks on hea võtta juhised sealt nami-nami lingilt- mina teen ka põhimõtteliselt tolle retsepti järgi, ainult ei punu niimoodi palmikut vaid teen veidi teistmoodi (Seda seepärast, et mulle meeldib kui õhukesed kohupiimatriibud on taignatriipudega kihiti- jääb minu arvates mahlasem-aga see on maitse asi).
Nagu piltidelt näha, tuleb kohupiim määrida taignaruudule, siis taigen kokku rullida, seejärel kääridega rullile sisselõiked teha (umbes 2/3 sügavusest) ning seejärel saadud "peaaegu viilud" üksteise suhtes paremale ja vasakule tõsta. (Isegi kui keeruline tundub, on see tegelikult väga lihtne). Seejärel määrida munaga ja 200*C ahju umbes pooleks tunniks. Ja pärast seda on ainult rahulolev mõmin :)
tere, aga kuidas taigent teha,..olen ise teinud, aga jääb kuivavõitu kui seisab pool päeva...aga tahaks pehmet:( mis teie retsept on?
VastaKustutakiira
Kiira, minu pärmitaigna retsept on siin- http://aniitram.blogspot.com/2010/04/parmitaigen-magus.html. Õnnestub alati suhteliselt hästi.
VastaKustutaJa kõvaksminemise vastu- pane ahjust tulnud stritslile puhas köögirätik peale, see hoiab niiskust enda all ja säilitab saiakesed kauem pehmetena. Kui kauem vaja hoida, siis hoia nt paberkotis. Lahtiselt õhu käes kuivab taigen tõesti kõvaks.