Nüüd aga pean hakkama tõdema, et maailmas on olemas veel väga palju maitsvaid suppe. :) Ja viimasel ajal olen nii mõndagi neist teinud.
Väga hea ja tummine supp on näiteks suitsuforellipüreesupp. Jääb väga kreemjas ja hea-hea. Soovitan!
1 l kalapuljongit
4 kartulit
1 porgandit
1 porrut
200 g kuumsuitsuforelli- või suitsulõhet
50 g maitsestamata toorjuustu
Tükeldada köögiviljad, kuumutada puljong. Lisada köögiviljad ja keeta pehmeks (nii 20 min). Siis lisada puhastatud suitsukala, seejärel toorjuust ja supp püreestada. Mmm...
Teiseks väga heaks supiks pean tummist kalasuppi krevettidega. See supp tuleb tõeliselt tummine ja samuti maitsev. Miinuseks on piimasisaldus, aga noh, miinuseks on see vaid neile, kes piima ei talu (kuigi hoolimata sellest sõin ikka ise ka seda suppi veidi ja saan ausalt öelda, et oli väga hea).
3 porrut
1 sibulat
3 kartulit
4 dl piima
4 dl köögiviljapuljongit
500 g suitsukala (suitsutursk)
200 g keedetud kooritud krevette
Viiluta sibul ja porru, pane potti ja hauta veidikeses võis klaasjaks. Siis lisa tükeldatud kartul, piim, puljong. Keeda kartul pehmeks (tasasel tulel nii 15 min), siis lisa kalatükikesed ja krevetid, kuumuta paar minutit.
Järgmine kiirestivalmiv supp, mida kiidan, on kartuli-sibulasupp. Pilt on mul kuhugi kadumaläinud, aga nagu nami-nami retseptki ütleb, on tegemist kahvatu supiga, mis maitseb väga hästi.
500 g sibulat
3 sl õli
500 g tükeldatud kartulit
1 l puljongit
musta pipart
soola
Koori sibulad ja kartulid, lõika mõlemad väikesteks tükkideks. Hauta hakitud sibul õlis klaasjaks. Lisa kartul ja kuum puljong ning keeda 15 minutit. Saumikserda püreeks ja maitsesta. Tõesti saab hea supp!
3 sl õli
500 g tükeldatud kartulit
1 l puljongit
musta pipart
soola
Koori sibulad ja kartulid, lõika mõlemad väikesteks tükkideks. Hauta hakitud sibul õlis klaasjaks. Lisa kartul ja kuum puljong ning keeda 15 minutit. Saumikserda püreeks ja maitsesta. Tõesti saab hea supp!
Ja viimaseks kiidan täna seene-juustusuppi, mis täna õhtusöögiks oli. Taaskord suhteliselt lihtne ja kiire supp, mis jääb mõnusalt kreemjas. Ja mees ainult mõmises :)
200 g šampinjone
1 sibul
3 sl nisujahu
1.2 l aedviljapuljongit
2 tl estragoni
150 g sulatatud juustu
purustatud musta pipart
1 sibul
3 sl nisujahu
1.2 l aedviljapuljongit
2 tl estragoni
150 g sulatatud juustu
purustatud musta pipart
Haki sibul ja viiluta seened. Hauta mõlemad pehmeks, siis lisa jahu ja sega seente-sibulaseguga läbi. Lisa puljong ja maitseained, kuumuta keemiseni. Siis lisa sulatatud juust ja sega supp ühtlaseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar