laupäev, 20. märts 2010

Riivleivajäätis...muudetud kujul



Nami-namist leidsin väga huvitava mõtte teha riivleivaga jäätist. Sealses postituses on jäätis tehtud kondenspiimaga, mis on igal juhul kindla peale minek.
Minul aga tuli see jäätisemõte taas pähe siis, kui tegin magustoitu nimega "häbelik taluneiu" ja karamellistatud riivleiba üle jäi.
Kuna aga kondenspiima kodus ei olnud, vaatasin, millest saaks selle jäätise ikkagi kokku panna.

Tulemus pärast külmkapisisu ülevaatamist: vahustatud 35% rõõsk koor+ 20% hapukoor+ riivleib+ veidi ploomimoosi. Koguseid ei oska öelda, kuna kõike oli läks sisse umbes ja maitse järgi. Tegelikult saabki igat jäätist (vähemalt kõiki neid, mida ma ilma masinata teinud olen) ilusi maitse järgi teha - sest kui segu hea maitseb, siis tõenäoliselt maitseb see hea ka pärast külmumist.

Igaljuhul, jäätis oli väga huvitav ja maitsev, kunagi proovin selle originaalvariandi kondenspiimaga ka ära!

P.S Melonilusikaga saab ikka nii ilusaid väikeseid jäätisepalle teha :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar