Ühe sööja jagu:
3-4 keskmist kartulit
1-2 küüslauku
võid
soola
tilli
peterselli
Pesin kartulid hoolega, ei koorinud. Lõikasin fooliumist iga kartuli ja küüslaugu tarvis paraja tüki, et köögiviljad ühekaupa sisse pakkida mahuks. Hõõrusin küüslauke veidi käte vahel, et lahtine koor eemalduks kuid küülauguküüned omavahel ikka kokku jääks.
Küüslaukudelt lõikasin tipuosast umbes poole sentimeetri paksuse viilu ära, nii et iga küüne tipukene paljastus. Seejärel panin ka küüslaukudele võid peale ja pakkisin fooliumisse. Asetasin kõik fooliumipätsikesed ahjuplaadile ja küpsetasin 200*C juures 45 minutit. (see aeg sõltub kartuli suurusest-minul olid sellised keskmised).
Kui aeg oli küps (ja kartulid-küüslaugud ka), võtsin pätsikesed ahjust ära ja pakkisin lahti. Serveerida võib nii avatud fooliumipakikestena kui ka fooliumist välja tõstetuna. Küüslauk on mõnusalt küps ja eemaldub kergelt pigistades ilusti oma pesakestest.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar