pühapäev, 9. mai 2010

Lõbus emadepäevatort

Tordi tegemiseks kasutasin sedasama kohupiima-vahukooresegu vaarikatega, mida eelmisegi tordi puhul. Lihtsalt see oli nii hea, et pidi veel tegema :) Aga kaunistamine sai seekord hoopis teistmoodi tehtud. Lõbusalt.

Biskviit:
4 muna
1 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
250g kohupiima (kreemjamat)
2 dl 35% rõõska koort
0,5-0,75 dl suhkrut
veidi vanilliekstrakti
200g vaarikaid

Katmiseks:
300g martsipani
naturaalseid toiduvärve

200g kreemjat kohupiima
2 sl suhkrut
Biskviidi tegemiseks tuleb munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks vahustada. Seejärel juurde sõeluda omavahel segatud kuivained ning kõik õrnalt ühtlaseks aga õhuliseks taignaks segada. Valada 24cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpsetada 200*C juures umbes 20 minutit, kuni biskviit küps on. Lasta vormis 10 minutit jahtuda, edasi tõsta vormist välja ja lasta täielikult jahtuda.
Kreemi tegemiseks vahustada rõõsk koor suhkruga, segada juurse kohupiim, vanilliekstrakt ja viimasena vaarikad(püüdsin segada nii, et vaarikad enam-vähem terveks jäid. Aga kui ka katki lähevad, pole hullu).
Kui biskviit on jahtunud, lõigata  kolmeks kihiks. Asetada esimene kiht lahtikäiva vormi sisse tagasi, määrida peale kolmveerand vaarikakreemist. Seejärel asetada peale teine biskviidikiht ja määrida ülejäänud kreem ringikujuliselt serva. Kolmas biskviit lõigata vaid ringikujuliselt(vt allpool pilti) ja asetada peale.  Lasta seista üleöö külmas.



Naise büsti tegemine on allolevatel piltidel suhteliselt kenasti näha- lihtsalt veidi näputööd :)


Tordi katmiseks rullisin 250g martsipani(ülejäänud läks kujukeste nikerdamiseks) õhukeseks kettaks ja asetasin tordile. Olles alumise serva parajaks lõiganud ja ära sättinud, lõikasin peale sälgud, et kõrgemat serva ümber martsipani hästi vormida saaks (vt pilte). Seejärel paigutasin kohale naiste büsti ja tegin suhkruga segatud kohupiimast tordipritsi abil vanni sisse "vahu". Lõpuks nikerdasin martsipanist juurde veel kraani ja käterätiku(alumisest servast ülejäänud martsipanimassist), mille paigutasin ka kohale. Maalisin terakese sulašokolaadiga näitsikule silmad ka ja oligi valmis :)

6 kommentaari: