pühapäev, 2. mai 2010

Muffinid vanaemale

Täna, kenal kevadisel pühapäevahommikul, ärkasin viis minutit enne kaheksat mõttega, et peaks vanaemale külla minema. Ja kuna midagi võiks ikka kostiks ka viia, sai kokku pandud need muffinid. Kraamist, mida kodus võtta oli...

2 muna
1,5 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu
150g hapukoort
50g võid
1 tl küpsetuspulbrit
veidi vanilliekstrakti
näpuotsatäis kardemoni
tsipake soola
kakaod või marju või šokolaaditükke


Muna vahustasin suhkruga heledaks vahuks. Jahu segasin teises kausis koos küpsetuspulbri, kardemoni ja soolaga läbi. Sulatasin või. Lisasin jahu munasegule, segasin veidi ja siis lisasin hapukoore, sulavõi ja vanilliekstrakti. Segasin kõik ühtlaseks taignaks.
Edasine käik sõltub nüüd sellest, mida kodus on. Mul eriti midagi polnud, seega tegin enamus muffineid lihtsalt triibulised (kuigi pildilt vist väga aru ei sa, et nad triibulised on)- selleks tõstsin veidi tainast eraldi kaussi ja segasin kakaoga läbi.
Nö valge taigna (ehk ilma kakaota põhitaigna) jaotasin kaheteist muffinivormi vahel võrdselt ära. Kõikidele nendele, mida tahtsin triibuliseks saada, tõstsin lusikatäie kakaoga tainast ja segasin tikuga paar korda läbi, et triibulisust saavutada. Osadele muffinitele lisasin veel šokolaaditükke ka. Ja mõned muffinid said ilma triibuta ja mustikatega. Ühesõnaga põhitaignale võib lisandiks kasutada just seda, mida kodus on.
Küpsetasin muffineid 225*C juures 20-23 minutit, kuni nad olid pealt pruunikad ja seest küpsed. Lasin jahtuda, pakkisin kaasa ja läksin vanaema poole teele :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar