kolmapäev, 5. mai 2010

Martsipanikattega rullbiskviit

Kell 16.02. telefonikõne: "Kallis, lähme täna kella kuueks külla, tee midagi head kaasa" ..ja paanika..."oot, oot, misasja...?" "No lähme, ma leppisin kokku..tee mingi kook ka, tal oli alles sünnipäev" .."nojah"..oeh..
Kuna kodus olid kõik koogitegemiseks vajalikud asjad otsas..sealhulgas jahu...pidin alguses poodi lippama...enne seda, aga Nami-namisse, et vaadata, kas seal mõnda pilti vajavat retsepti ka on. Oli. Vot see. Kuigi panen siia omapoolsete muudatustega, mis tekkisid olude sunnil.

Biskviit:
4 muna
1 dl suhrkut
1 dl nisujahu


Kreem:
150g toorjuustu
1 dl maitsestamata jogurtit
200g valget šokolaadi
200g vaarikaid


Katmiseks:
150g martsipani


Biskviidi tegin nii, nagu ma tavaliselt seda ikka teen. Oleksin proovinud ka retsepti varianti, kui mul oleks tärklist olnud (või ma oleks enne poodi minekut teadnud, et see mul otsa lõppenud on). Vahustasin munad suhkruga tugevaks ja heledaks vahuks, lisasin sõelutud jahu ja segasin õrnalt läbi. Valasin küpsetuspaberiga kaetus ahjuplaadile, silusin ilusti laiali ja küpsetasin 200*C ahjus umbes 8 minutit. Kuni biskviit oli pealt hele-helepruunikas. Võtsin ahjust välja, keerasin koos küpsetuspaberiga rulli ja lasin jahtuda ( kuna mul oli vähe aega, siis rullisin biskviiti aeg-ajalt lahti ja "tuulutasin"..et kiiremini jahtuks).
Kreemi tegemiseks kasutasin toorjuustu-jogurti segu, kuna head paksu jogurtit kohalikus poes ei olnud. Vispeldasin toorjuustu jogurtiga ühtlaseks, siis sulatasin vesivannil šokolaadi ja vispeldasin toorjuustusegu hulka. Lisasin ka vaarikad ning segasin õrnalt sisse.
Kui biskviit oli jahtunud, rullisin selle lahti ja määrisin kreemi peale. Keerasin rulli tagasi (seekord ilma küpsetuspaberita :D) ning panin jahedasse tahenema. Lasin veidi seista ja lõikasin siis otsad ära-et ilus ja sirge serv jääks. Panin jahedasse tagasi.
Nüüd jäi veel üle martsipaniga tegeleda- võtsin umbes 1/4 martsipanimassist ja värvisin. Antud juhul safraniga kollaseks ja kakaoga pruuniks. (vt siit). Ülejäänud, 3/4 rullisin kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks ristkülikuks. Ning tõstsin taignarulli abil ettevaatlikult biskviidile. Surusin servad biskviidirulli alla kokku.
Värvitud kollasest martsipanist lõikasin lillekesed, mille siis rullbiskviidile kandsin ja õrnalt kinni surusin. Pruunist tegin väikesed kettad lillede südamikuks. Ja valmis oligi.

..ja oli ka viimane aeg, sest kell oli juba 17.42 ja oli aeg piduriided selga panna. :D



1 kommentaar:

  1. Väga kaunis näeb välja, lihtne ja armas oma lillekestega!

    VastaKustuta