esmaspäev, 16. august 2010

Inglise sibulasupp

Paar nädalat tagasi nägin Jamie Oliveri kokasaadet sibulatest ning see innustas mind :) Pean üldsegi ära märkima, et Jamie toidutegemisstiil ja road tunduvad mulle üpriski hingelähedased, nii et edaspidi võib tema erinevaid retsepte siin ehk rohkemgi kohata.
Täna aga sibulasupp salveiga, mille kohta ta ise ütles, et see tuleb tunduvalt parem, kui kõigile teada-tuntud prantslaste sibulasupp :D Aga eks see jääb igaühe enda otsustada.
Kogus neljale.

1 sl võid
oliiviõli
14-16 salveilehte
3-4 küünt küüslauku
500 g sibulaid (erinevat värvi)
150g porrut
soola
pipart
1 l kuuma puljongit
neli viilu kõvemat saia/leiba
100g Cheddari juustu
Worcesteri kastet


Kõigepealt tuleb koorida-viilutada sibulad ning porru. Seejärel valada kuumale pannile õli ja lisada või, lasta sulada. Kukutada kuuma või-õli segusse salveilehed (jättes 8 tk alles kaunistuseks) ning katki vajutatud küüslauk. Segada läbi, et õli maitsestuks ning lisada sisse viilutatud sibulad-porrud. Puistada peale sool ja pipar, segada läbi ning madalal kuumusel kaane all haududa lasta umbes 45 minutit, kuni sibulad on pehmed, jumekad ja hõrgud.

Seejärel valada juurde kuum puljong (minul oli aedviljapuljong, aga sobib ka mistahes muu) ning supp keema lasta. Keeta 10 minutit.
Sel ajal, kui supp keeb, tuleks ahi kuumaks ajada(kui on, siis kasutada grillrežiimi) ja saiaviilud seal ära röstida.

Edasi tuleb supp tõsta nelja supikausikesse, panna "kaaneks" peale röstitud saiaviil, riivida saiadele juustu, tilgutada peale mõned tilgad Worcesteri kastet ning viimaks tõsta peale oliiviõliga kokku tehtud salveilehed. Sedamoodi kaetud supikausid tuleb umbes minutiks grillahju tõsta ning lasta juustul sulada.
Serveerida kohe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar