teisipäev, 17. august 2010

Suvikõrvitsa-kukeseenepirukas

Kiire ja lihtne, vägagi hooajaline roog :) Tegin seda, kui külas käisid kaks head sõpra ja kuigi üks neist tõdes, et see on tema jaoks liiga tervislik roog (ha-haa) sõi ta seda mitu tükki ja kiitis väga heaks. :)
Retsept nami-namis, mina mugandasin veidi.

400g lehttaigent
1,5 dl ketšupit
1 tomat
1 sibul
300g suvikõrvitsat 
300g kukeseeni
2-3 dl riivitud juustu
1 dl värsket hakitud peterselli ja basiilikut
soola
pipart


Kuna minul olid kukeseened juba praetuna sügavkülmas, oli piruka tegemine veelgi kiirem. Aga kellel on seened värsked, peaksid kõigepealt seened pannil ära hautama/pruunistama.
Seejärel laotada lehttaigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määrida peale ketšup ja jaotada ühtlaselt peale hakitud tomat ja sibul. Seejärel viilutada suvikõrvitsad( ilusam jääb kui on mitut eri värvi kõrvitaid) ja laotada viilud taignale. Suvikõrvitsate peale jaotada eelnevalt praetud kukeseened. Maitsestada soola ja pipraga, raputada peale riivjuust ning hakitud maitseroheline ning küpsetada 225*C ahjus 15-20 minutit.
Serveerida kuumalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar