kolmapäev, 25. august 2010

Võiküpsised kakao kõrvale

Eile tuli mul suur küpsise isu- lihtsalt, ei-tea-kust. Olles paari oma kokaraamatut sirvinud, võtsin kätte Chocolate Bible-nimelise raamatu, lootuses mõni hea šokolaadiküpsise retsept leida. Leidsin aga hoopis selle.
Küpsised on lihtsad ja head, antud kogusest sain neid 24.

115 g toasooja võid
3 sl tuhksuhkrut
150 g nisujahu
veidi vanilliekstrakti
---
100g šokolaadi




Alustuseks vahustasin või suhkru ja vanilliekstraktiga läbi. Selle eelduseks on muidugi võimalikult soe või. Kui mass oli ühtlane ja pehme, lisasin jahu ja segasin taigna kokku. Iseloomult selline muretaigna moodi taigen, üpriski tihke.
Seejärel võtsin kondiitrikoti ja suure tähekujulise otsiku ning surusin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile piklikud taignaribad. Sealjuures väga palju ruumi küpsiste vahele jätma ei pea, nad ei paisu eriti. Kondiitrikotist küpsiste väljapigistamine nõudis muidugi veidi jõudu, aga kui otsik on piisavalt suur, siis ei ole hullu.
Ja loomulikult võib küpsiseid vormida küpsisepressi abil või ka käte vahel väikeseid palle veeretades, mis plaadil lapikumaks suruda.
Küpsised mahtusid ilusti ära ühele plaadile, panin nad 180*C juurde ahju, küpsetusaeg oli 12-15 minutit, kuni küpsiste pealispind kergelt jumekas oli. Seejärel lasin pulgakestel restil jahtuda.
Kui küpsised olid jahtunud, sulatasin vesivannil šokolaadi ja kastsin küpsiste otsad sinna sisse. Ja lasin tahkuda (see toimub külmkapis üpriski kiirelt).
Ja täna hommikul oli neid pisikese šokolaadikesega ampse väga mõnus süüa :)

3 kommentaari:

  1. ajasid isu peale praegu lähen ka tegema :)

    VastaKustuta
  2. Proovisin ka järgi! Olid tõesti väga mõnusad. :)

    VastaKustuta
  3. Suurepärane retsept! Lisasin 60g kakod taignale, et teha ühe sammuga kakao küpsisteks, ja retsept talus selle ära!

    VastaKustuta