pühapäev, 19. september 2010

Ameerika kõrvitsapirukas

See peaks siis olema justnimelt see pirukas, mida väismaa filmides tänupühade ajal lauale kantakse. Mulle ja mehele see igatahes maitses. Oleks veel muskaatkõrvitsat olnud, oleks tumekollase koogi saanud...oeh...
Retsept nami-namis.

3 dl nisujahu
2 sl suhkrut
125g võid
1 munakollane
----
300g jämedalt hakitud kõrvitsat
2 muna
175 g suhkrut
1 tl kaneeli
1 tl ingveripulbrit
soola
2 sl nisjahu
2 dl 35% rõõska koort


Kõigepealt tuleb teha pirukapõhi. Selleks valada kaussi jahu, suhkur ja kuubikuteks lõigatud või ning käte vahel puruseks massiks hõõruda. Seejärel lisada munakollane ning taignasse segada. Taigen tuleb suruda 25cm pirukavormi põhja ja külgedele ning panna pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Sel ajal, kui pirukataigen rahuneb, tuleb valmistada täidis. Kõrvitsatükid tuleb õrnalt soolaga maitsestatud vees 10 minutiga pehmeks keeta, seejärel kurnata ja püreestada. Lasta kümmekond minutit jahtuda, siis vispeldada hulka munad ja edasi muud komponendid.
Ja seejärel võtta pirukapõhi külmast, valada täidis peale ja küpsetada 200*C ahjus umbes 40 minutit, kuni täidis on peaaegu hüübinud.
Edasi tõsta kook jahtuma ning kindlasti lasta enne serveerimist täiesti maha jahtuda.
Serveerides võib peale raputada tuhksuhkrut, kaneeli või mõlemat :)

See pirukas sai tehtud veel turult ostetud kõrvitsaga, aga kuna Koopatibi oli nii lahke ja tõi mulle kaks imekena kõrvitsat, siis jagub mul kõrvitsaid ka edaspidiseks ja suure tõenäosusega tuleb veel palju kõrvitsaretsepte :) Aitäh, Koopatibi :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar