teisipäev, 21. september 2010

Kartuli-kõrvitsapüree kukeseentega

Minu tänane vegan-roog. Lush'i korraldatava vegan-nädala puhul ja nami-nami sellekuise kooskokkamise puhul. Ja loomulikult seenehooaja ja kõrvitsahooaja puhul :)
Roog saab kena kollane ja on väga maitsev. Meheraas sõi kaks portsu :)

600g kooritud kartuleid
400g kõrvitsakuubikuid
200g kukeseeni
1 suur sibul
2 küünt küüslauku
veidi õli
0,5 dl hakitud peterselli
soola
pipart


Köögiviljapüree tarvis tuleb kartulid koorida ja väiksemateks tükkideks lõigata. Kõrvitsa seevastu võiks jätta suuremateks tükkideks, et keemisaegu võrdsustada. Järgmiseks keeta köögiviljad soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurnata ja püreeks tampida. Kuna kõrvits on üsna vesine, siis lisavedelikku vaja ei ole. Maitsestada püree soola ja pipraga vastavalt sööjate eelistustele.


Sel ajal, kui köögiviljad keevad, tuleb hakkida sibul ja viilutada küüslaugud. Panna pann tulele, lisada sorts õli ja selles sibul-küüslauk klaasjamaks praadida. Siis lisada parajaks hakitud kukeseened ning praadida, kuni seentest on vesi välja auranud. Maitsestada soola ja pipraga, lisada petersell. Praadida veel minutike.
Serveerimiseks tõsta taldrikule köögiviljapüree ja selle keskele seened. Hea ja vegan :)

1 kommentaar: