Kogus: paarkümmend marmelaadikuubikest.
2 dl vett
1 tl agar-agarit
1 dl kõrvitsapüreed
0,5-0,75 dl suhkrut
Kõigepealt panin agar-agari külma vette ja lasin 15 minutit seista. Seejärel kuumutasin keemiseni, keetsin keskmisel kuumusel umbes 20 minutit (ilmselt, kui suuremate kogustega teha, siis on keetmisaeg pikem), kuni agar-agari veelahus oli paksenenud ja nirises ühtlase niidina lusikalt alla.
Vahepealt segasin kõrvitsapüree suhkruga. Panin täiesti enda maitse järgi, mulle oli paras 0,5 dl. Kes magusamat soovib, võib suhkru kogust veidi suurendada.
Lasin marmelaadil tund aega tahkuda ja jahtuda, seejärel lõikasin kuubikuteks. Kuubikutel peaks laskma veel mõned tunnid õhu käes kuivada, siis saab neid suhkrus veeretada, nagu "päris" marmelaadigi :) Aga mulle meeldib ilma suhkrukatteta ka.
oh mis lahe idee! äkki võiks natuke sidrunimahla ka juurde panna, et särtsu juurde anda? Kõrvits on ju hästi mahe. Kindlasti olid väga maitsvad!
VastaKustutaIlusad kollased kommid :)
VastaKustutaMari-Liis, sidrunimahl on hea mõte, kindlasti annab hea nüansi. Aga nii mahedalt on ka hea :) Mõtlesin veel, et peaks vürtsidega ka proovima, oleks põnev :)
VastaKustutaOi kui lahedad kollased kommid! Mina olen jälle sellest klubist, kes ei suuda pea ühtegi kõrvitsatoitu ilma ingverita teha. Ingver võiks ka mõnus seal koosluses olla, suhkrustatud ingver mul lemmikkomm :)
VastaKustutaTõesti näevad välja nagu marineeritud kõrvitsakuubikud. Päris lahe üllatus oleks, kui maitstes selgub, et hoopis kompvekid :)
VastaKustutaTere, väga lahe idee aga kus kohast võimalik saada seda agar-agarit?
VastaKustutaAgar-agarit olen mina ostnud ökopoodidest.
VastaKustuta