neljapäev, 30. september 2010

Kõrvitsajäätis

Ma lihtsalt pidin seda proovima! Kõrvitsast ju kõike muud head saab, miks mitte ka jäätist. Ja mu mees igaljuhul leidis, et jäätis tuli väga maitsev- ja see on juba piisav põhjus, et retsepti blogisse maha märkida :)

1 purk (400g) kondenspiima
6 dl 35% rõõska koort
3 dl kõrvitsapüreed
soovi korral kaneeli




Kõigepealt tuleb rõõsk koor vahustada kuni pehmete tippude tekkimiseni. Siis vahustada edasi, samal ajal pidevalt kondenspiima hulka niristades. Kui need kaks on omavahel hästi segunenud, segada juurde ka kõrvitsapüree. Ja ka kaneel, kui tahtmist on.
Seejärel valada saadud segu karpi ning karp sügavkülma panna. Lasta üleöö külmuda ja asuda maiustama :)

Jäätis tuli hea nii kaneeliga kui ka ilma. Minule meeldis kaneeliga variant isegi rohkem. Aga soovitan proovida mõlemat :)

2 kommentaari:

  1. Hea mõte, peaks ka proovima. Kas kõrvitsamaitse jäi tunda ka?

    VastaKustuta
  2. Kõrvitsamaitse jäi vägagi tuntavalt tunda :) Jäätise ainukeseks miinuseks saan nüüd hiljem öelda, et paar päeva seisnud, oli jäätis kristalliliseks muutunud. Aga kohe süües (st järgmisel päeval, pärast külmuda laskmist) maitses hea ja kreemjas.

    VastaKustuta