Kõrvits, kõrvits, kõrvits! Kõrvits..kõrvits... :D (ja nii veel tükk aega, sest Koopatibi oli nii hea ja tõi mulle kaks imeilusat kõrvitsat. Suur suur aitäh :) )
Kõrvitsaküpsised on minu jaoks saanud juba klassikaks. Neid lihtsalt peab proovima, kui kõrvitsat vähegi saada on! Ja mina muide ütleks, et need on pigem präänikud kui küpsised :D Sellised pealt krõbedad aga seest pehmed, magusad ja laualt ülikiirelt kaduvad. Proovige ja te ei kahetse.
Originaalretsepti leidsin muidugi nami-namist, muutsin ainult niipalju, et rosinad ei pannud. Koguselt 18 tk.
115 g toasooja võid
175 g tumedat muscovado pruuni suhkrut (maitsvad küpsised saab muide ka tavalise suhkruga)
200 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
1 tl vanilliekstrakti
225 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
1 tl jahvatatud kaneeli
Kõigepealt tuleb kõrvitsatükid vees pehmeks keeta, kurnata ja ära püreestada. Ja lasta veidi jahtuda.
Siis vahustada või koos suhkruga, lisada kõrvitsapüree ning vanilliekstrakt. Teises kausis segada omavahel kokku kuivained ning valada kõrvitsa-võivahu hulka. Segada hoolega segamini.
Edasi tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 18 taignakuhjakest, jättes nende vahele piisavalt ruumi- küpsised vajuvad üpriski palju laiemaks.
Küpsetada 200*C juures 12-15 minutit, kuni küpsised on jumekad.
Lasta jahtuda (kuigi soojalt on ka head), pakkida paberkotikesega kooli/tööle kaasa ja maiustada igal võimalikul hetkel ;)
Mul on hea meel, et kõrvitsad endale uue nobeda perenaise leidsid :)
VastaKustutaKüpsiseteo tahaks isegi ette võtta. Mul ju sellel aastal sügavkülmas muud ei ole, kui kõrvitsakuubikud :D