Kõrvitsaküpsised on minu jaoks saanud juba klassikaks. Neid lihtsalt peab proovima, kui kõrvitsat vähegi saada on! Ja mina muide ütleks, et need on pigem präänikud kui küpsised :D Sellised pealt krõbedad aga seest pehmed, magusad ja laualt ülikiirelt kaduvad. Proovige ja te ei kahetse.
Originaalretsepti leidsin muidugi nami-namist, muutsin ainult niipalju, et rosinad ei pannud. Koguselt 18 tk.
115 g toasooja võid
175 g tumedat muscovado pruuni suhkrut (maitsvad küpsised saab muide ka tavalise suhkruga)
200 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
1 tl vanilliekstrakti
225 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
1 tl jahvatatud kaneeli
Siis vahustada või koos suhkruga, lisada kõrvitsapüree ning vanilliekstrakt. Teises kausis segada omavahel kokku kuivained ning valada kõrvitsa-võivahu hulka. Segada hoolega segamini.
Edasi tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 18 taignakuhjakest, jättes nende vahele piisavalt ruumi- küpsised vajuvad üpriski palju laiemaks.
Küpsetada 200*C juures 12-15 minutit, kuni küpsised on jumekad.
Lasta jahtuda (kuigi soojalt on ka head), pakkida paberkotikesega kooli/tööle kaasa ja maiustada igal võimalikul hetkel ;)
Mul on hea meel, et kõrvitsad endale uue nobeda perenaise leidsid :)
VastaKustutaKüpsiseteo tahaks isegi ette võtta. Mul ju sellel aastal sügavkülmas muud ei ole, kui kõrvitsakuubikud :D