Kui kõrvitsat rohkem käes on, tasub sellest keeta moosi. Sest talvel purdu ja pannkookide peale ikka midagi panna vaja on ning see moos sobib selleks ideaalselt. Tegin seda täna väikse portsu ja mees leidis, et peaks paar korda veel niipalju keetma :)
Retsept nami-namist, kogus 2 l moosi.
1 kg kõrvitsakuubikuid
500g õunatükke
2 sidrunit
jupike värsket ingverijuurt
1 kg moosisuhkrut
Kõrvitsatükid tuleb koos õunatükkidega potti panna, lisada riivitud sidrunikoor ja tükkideks lõigatud sidruni viljaliha (ilma valge osata). Lisada ka kooritud, aga terve ingverijuuretükk.
Segul tuleb madalal kuumusel keema lasta minna, siis mõõdukal tulel mõnda aega keeta, kuni komponendid pehmenevad. Siis eemaldada ingverijuur ja moosimass ära püreestada.
Lisada moosisuhkur ja kuumutada püree keemiseni. Keeta paar minutit, eemaldada tulelt ning panna steriliseeritud purkidesse. Kaanetada purgid kohe.
Jahtudes muutub moos mõnusalt paksuks marmelaaditaoliseks.
Alumisel pildil on näha moosi kena värv. Sõime seda koos scones-kakukestega, soovitan soojalt :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar