reede, 3. september 2010

Karamelliõunad

Täna taas magusalainel. Ja hästi-hästi magusa :) Veidikene teistmoodi roog õuntest, maitseb imehea koos jäätisega (meheraas leidis, et ilma jäätiseta seda sööki süüa ei saagi).
Retsept nami-namis, koguselt neljale.

4 suurt õuna
1 muna
100g nisujahu
3 dl vett
näpuotsaga soola
---
frittimiseks õli
---
1 sl vett
6 sl suhkrut
1 sl seesamiseemned

Kõigepealt segasin kokku taigna- veest, jahust, soolast ja munast. Jäi selline hapukoorepaksune. Aga mitte väga paksu hapukoore, vaid sellise mõistliku :D
Siis koorisin õunad, eemaldasin südamikud ja lõikasin õunad tükkideks, saades ühest õunast kaheksa tükki.
Kuumutasin potikeses õli, kastsin õunad taignasse ja siis frittisin õlis. Tõstsin küpsetsupaberile nõrguma.
Seejärel võtsin panni ja panin tulele. Valasin pannile vee ja suhkru ja sulatasin need siirupiks. Valasin sisse seesamiseemned ja taignas õunatükid ning segasin. Ja segama peab ettevaatlikult, kuna õunad on küpsenud ja seega pehmed. 
Serveerisin kohe koos vanillijäätisepalliga.

2 kommentaari:

  1. Aitäh kena pildi eest, Aniitram!

    VastaKustuta
  2. Pille, Sulle aitäh Nami-nami eest :) Väga hea koht, kust pidevalt uut motivatsiooni ammutada. Ja see, et mõni minu tehtud pilt sinna sobib, teeb mind väga uhkeks :)

    VastaKustuta