reede, 24. september 2010

Kuldkollased marmelaadikommid

Kui mu meheraas eile koju tuli ja laual kausi sees neid kuubikuid nägi, arvas ta, et tegu on kõrvitsasalatiga- no selle kõige tavalisema marineeritud kõrvitsaga. Ja ta oli väga üllatunud, kui ma talle ütlesin, et need on hoopiski marmelaadikommid :D Seega, kes tahab ise ka sellist "valesalatit" lauale panna, proovigu ;)


Marmelaad jääb mõnusalt pehmemapoolne, aga siiski piisavalt kõva, et ilusti kuubikute kuju hoida. Samuti jääb mõnus kõrvitsamaitse. Meie perekesele igatahes meeldisid/maitsesid.
Kogus: paarkümmend marmelaadikuubikest.

2 dl vett
1 tl agar-agarit
1 dl kõrvitsapüreed
0,5-0,75 dl suhkrut


Kõigepealt panin agar-agari külma vette ja lasin 15 minutit seista. Seejärel kuumutasin keemiseni, keetsin keskmisel kuumusel umbes 20 minutit (ilmselt, kui suuremate kogustega teha, siis on keetmisaeg pikem), kuni agar-agari veelahus oli paksenenud ja nirises ühtlase niidina lusikalt alla.
Vahepealt segasin kõrvitsapüree suhkruga. Panin täiesti enda maitse järgi, mulle oli paras 0,5 dl. Kes magusamat soovib, võib suhkru kogust veidi suurendada.


Kui agar-agar oli valmis, segasin lusikatäie haaval kõrvitsapüree juurde (lusikatäie kaupa sellepärast, et temperatuure ühtlustada). Kui kõik oli omavahel hoolega segamini segatud, valasin marmelaadisegu 10x10 vormi, mille olin eelnevalt küpsetuspaberiga katnud.
Lasin marmelaadil tund aega tahkuda ja jahtuda, seejärel lõikasin kuubikuteks. Kuubikutel peaks laskma veel mõned tunnid õhu käes kuivada, siis saab neid suhkrus veeretada, nagu "päris" marmelaadigi :) Aga mulle meeldib ilma suhkrukatteta ka.

7 kommentaari:

  1. oh mis lahe idee! äkki võiks natuke sidrunimahla ka juurde panna, et särtsu juurde anda? Kõrvits on ju hästi mahe. Kindlasti olid väga maitsvad!

    VastaKustuta
  2. Mari-Liis, sidrunimahl on hea mõte, kindlasti annab hea nüansi. Aga nii mahedalt on ka hea :) Mõtlesin veel, et peaks vürtsidega ka proovima, oleks põnev :)

    VastaKustuta
  3. Oi kui lahedad kollased kommid! Mina olen jälle sellest klubist, kes ei suuda pea ühtegi kõrvitsatoitu ilma ingverita teha. Ingver võiks ka mõnus seal koosluses olla, suhkrustatud ingver mul lemmikkomm :)

    VastaKustuta
  4. Tõesti näevad välja nagu marineeritud kõrvitsakuubikud. Päris lahe üllatus oleks, kui maitstes selgub, et hoopis kompvekid :)

    VastaKustuta
  5. Tere, väga lahe idee aga kus kohast võimalik saada seda agar-agarit?

    VastaKustuta
  6. Agar-agarit olen mina ostnud ökopoodidest.

    VastaKustuta