esmaspäev, 19. aprill 2010

Kodukootud jäätis

Olen nii juba mitu korda jäätist teinud, panen siia nüüd ka kirja. Hea on selle retsepti juures see, et jäätisemasinat pole vaja ja tegemine on hästi lihtne.

Baasretsept:
 1 purk suhkruga kondenspiima
(või 3 dl kodutehtud kondenspiima)
6 dl 35% rõõska koort


Vahukoor tuleb mikseriga kenasti vahtu lüüa, kuni tekivad mõnusad pehmed tipud. Seejärel kondenspiima koorevahu sisse niristades edasi vahustada, kuni kõik ühtlaselt seguneb.
Seejärel lisada soovitud lisandid ja läbi segada. Paigutada sügavkülmutamist kannatavasse plastikkarpi ja asetada sügavkülma. Külmumise ajal segada ei ole vaja, vahukoor tagab kreemja struktuuri niigi.

Lisanditena olen kasutanud mustikamoosi:

Ja šokolaaditükke (u 200g šokolaadi kogu jäätisemassi kohta):


Ja lahustuvat kohvi (mõned supilusikatäied):

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar