neljapäev, 8. aprill 2010

Pohlapirukas

Midagi mõnusat ja kergelt hapukat. Originaalretsept Nami-namis. Kogus: umbkaudu kümnele.

Põhi:
150g toasooja võid
1,3 dl suhkrut
1 muna
1,5 dl nisujahu
1 dl täisteranisujahu
0,5 dl rukkijahu
0,5 tl soodat
0,5 dl piima/keefirit


Kate:
250g hapukoort
0,5 dl suhkrut
vanillisuhkrut/ekstrakti
pohli (ikka piisavalt palju :)


Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa edasi vahustades muna.
Sega kuivained omavahel ning lisa koos piima/keefiriga munasegule. Siis sega tainas ühtlaseks ning suru võitatud pirukavormi põhjale ning külgedele. Puista pooled pohladest taignale.Sega hapukoor, muna, vanill- ja tavaline suhkur ühtlaseks, kalla ettevaatlikult vormi ja puista peale ülejäänud pohlad.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni tainas on küpsenud ja hapukooretäidis hüübinud.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar