teisipäev, 13. aprill 2010

Martsipanimuffinid

..ehk ikka martsipanilainel :)

Leidsin Nami-namist selle martsipanimuffinite retsepti. Juba taigen nägi nii isuäratav välja :) Ja muffinid tulid tulid tõesti head.

250 g martsipanimassi
100g toasooja võid
2 muna
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 sidrun (riivitud koor ja mahl)


Või, mis eelnevalt toatemperatuuril hoitud, tuleb martsipaniga ühtlaseks mikserdada. Seejärel lisada ükshaaval munad ja veidi vahustada. Teises nõus segada jahu ja küpsetuspulber ja munasegule lisada. Lõpuks segada taignasse sidrunimahl ja sidrunikoor. Muffinivormid täita 3/4 ulatuses ja küpsetada 200*C juures 15 minutit.

Kuna muffinid ise jäid suhteliselt lihtsad, otsustasin neid veidi kaunistada. Martsipaniga :)
Keerasin jahtunud muffinid teistpidi, pealmine pool alla. Määrisin õrnalt kokku kohupiimakreemiga (minu arvates lisab martsipaniga kaetud kookidele hea mahlakuse. Muidugi, kui on vaja väga siledat aluspinda enne martsipani pealepanekut, võiks kasutada võikreemi). Rullisin lahti rohelise martsipani (värvitud siis spinatiga, nagu siin postituses tegin), katsin muffini- nüüd nägi see välja nagu väike künkakene. Seejärel tegin roosast martsipanis lillekesed, millele said kollased südamikud ja kinnitasin need künkale kasvama. Lisasin veidi lehekesi ja väändikke ja oligi kevadine künkamuffin valmis :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar