Idandamiseks võtsin 0,8 l puhta klaaspurgi, kuhu panin 1 dl ubasid. Seejärel katsin purgi kolmekordse marliga ja kindlustamaks selle paigalpüsimist, panin ümber purgikaela kaks kummi. Valasin purki (läbi marli) umbes 3-4 dl toasooja vett ja lasin ubadel öö otsa liguneda.
Edasi loputasin idanevaid ube kaks korda päevas. Ikka toasooja veega ja läbi marli, hoolega vett ära kurnates.
Idandid valmivad nii kolme päevaga. Umbes. Mõni inimene laseb idanditel päris pikaks kasvada, mõni mitte. Minul seekord kasvasid suhteliselt pikaks- selpuhul on ülekasvamise oht, ülekasvanud idandid aga lähevad mõruks. Seega mõõdukus on hea :)
Kui idandid valmis, säilivad nad külmkapis nii nädalakese.
Pakun siia ka ühe kevadise salati, kus idandeid kasutada.
2 dl idandeid
peotäis murulauku
1 dl jänesekapsast
2 dl kodujuustu
5 kirsstomatit
Haki murulauk jämedalt, lisa idandid, jänesekapsas ja kodujuust. Lõika kirsstomatid neljaks, lisa kodujuustusegule. Sega hoolega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar