esmaspäev, 26. aprill 2010

Nõgesebatoonid

Kevad on hea aeg. Lähed õue ja korjad maitsva ja kasuliku toidukraami maast üles :D Ja pereliikmed kiidavad veel takka, et "korja jah umbrohi ära" :D
Seekord siis nõgesebatoonikesed. Head supi kõrvale ampsata. Antud kogusest saab 12 tükki.

2,5 dl käesooja vett
25g pärmi
2 tl soola
3 sl õli
4 dl tavalist nisujahu
3 dl täistera nisujahu
2 dl hakitud nõgeselehti (tihkelt kokku surutud 2 dl)


Alusta nõgeste kupatamisest. Selleks kalla puhastele, noortele nõgeselehtedele keev vesi peale (nii et vesi kataks lehed) ja sega korraks läbi. Kurna vesi. Selle tulemusena nõges enam ei kõrveta ja saab lehed rahulikult tükkideks hakkida.
Edasi lahusta pärm käesoojas vees, lisa kuivained ja õli, sega mass ühtlaseks. Lisa hakitud nõgeselehed ja sega veelkord. Vormi taignast kohe 12 ühesuurust batoonikest ja aseta ahjuplaadile. Soovi korral tee terava noaga batoonikestele sisselõiked. Lase soojas kohas 25 minutit kerkida ja seejärel küpseta 225*C ahjus 20 minutit. Ahjust välja võttes niisuta batoonikeste pind veega ja lase rätiku all veidi jahtuda.

2 kommentaari:

  1. ma esimese hooga mõtlesin, et tegid nõgestest komme:D
    aga saiad on hoopis!

    VastaKustuta
  2. Kommid on ka muidugi hea mõte :D

    VastaKustuta