esmaspäev, 5. aprill 2010

Munadepühad, kevadpühad, ülestõusmispühad, lihavõtted... - heal lapsel mitu nime.

Seekord möödusid kevadpühad Põhja-Eestis mehe vanemate juures. Hea oli kõiki üle pika aja näha ning muljeid vahetada. Nädalavahetus möödus kiirelt ja teguderohkelt, sai palju naerda ja kõiki kallistada. Ja õhk oli kevadet täis- oli seal lõhnameeli paitavat suitsukala lõhna, oli päikesekiiri, kraavis voolava veel vulinat ja kasemahla õrna maitset. Viimasest rääkides- teate, et kasemahla aeg on käes? Mina pean häbiga tunnistama, et sain kasemahla viimati kunagi nii ammu, et enam ei mäletanudki, mis maitse sel on. Seekord sai see viga siis parandatud :) Ja kuna aknalaual vaasis olevad kaseoksad olid ka lehte läinud, oli kasemahla juues tunne veel eriti kevadine.

















Pühadelaud oli lihtne. Nii ongi kõige parem. Riisi-köögiviljaröög, praetud kanafilee, vürtsikilu, loomulikult keedetud/värvitud munad, melon-pirnid-banaanid, magusaks jäätis ja kenasti kirju rullbiskviit. Kõigile maitses ja kokad võivad enda üle uhked olla :)
Mune värvisime sibulakoortega ning peterselliga. Viimase puhul jääb tulemus hele-hele-heleroheline ja kena mustriga. Sibulakoored on aga klassika- igat viimset kui muna koortepambust lahti harutades on mul vist sama põnev kui viieaastasel üllatusmuna lahti harutades :)

Nagu eespool mainitud, oli nädalavahetuses palju toredust. Muuhulgas ka see, et sain Nami-nami põlle omanikuks. Nüüd olen küll vist kõige uhkem nami-namikas üldse :) Aitäh selle kena kevadrohelise kingi eest.
Ja Helile aitäh hea tuju ülevalhoidmise, kõikide krutskite ja kevadiselt lühikese soengu eest ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar